Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2021 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2021 20:04

Uniswap (UNI) tokens uit de airdrop zijn maar liefst $13.000 waard, heb jij ze vastgehouden?

Nieuws
Uniswap (UNI) tokens uit de airdrop zijn maar liefst $13.000 waard, heb jij ze vastgehouden

Foto: Morrowind/Shutterstock

De koers van UNI, de zogeheten governance token van Uniswap, is gisteren weer hard omhoog gestegen. Uniswap is een populaire decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX, dat draait op Ethereum (ETH).
Met Uniswap kunnen mensen token swaps uitvoeren zonder dat een tussenpersoon aan te pas komt. Het is momenteel de grootste DEX en automated market maker (AMM) in de crypto-sector en biedt een manier voor investeerders om liquiditeit te leveren door tokens vast te zetten in ruil voor beloningen.
Wellicht herinner je je nog dat Uniswap in september 2020 een airdrop hield voor de lancering van de UNI token. Iedereen die voor 1 september van het handelsplatform gebruik had gemaakt, ontving gratis 400 UNI tokens.
Kort na deze airdrop steeg de prijs van UNI in een rap tempo waardoor veel gebruikers de gratis tokens voor meer dan $2.000 konden verkopen. Vervolgens corrigeerde de koers echter weer net zo hard omlaag.
Sinds de jaarwisseling is de UNI koers weer bezig met een sterke stijging en vooral gisteren was er een enorme sprong te zien. Op 20 februari steeg de prijs van UNI met meer dan 65% omhoog en bereikte de token een nieuwe all-time high (ATH) rond $32.50
Dat betekent dat mensen die besloten om hun 400 UNI tokens vast te houden deze nu zouden kunnen verkopen voor maar liefst $13.000! Soms loont geduld dan toch.
Onlangs kwam naar buiten dat Uniswap de eerste DEX op de markt is dat een cumulatief handelsvolume van meer dan $100 miljard heeft verwerkt. Ondertussen blijft de decentralized finance (DeFi) markt alsmaar groeien, volgens DeFi Pulse zit nu meer dan $43 miljard vergrendeld in DeFi projecten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie