Kevin Schijven Kevin Schijven
11/10/2022 08:42 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2022 08:42

XRP, ADA en SHIB dalen flink, maar Terra Luna USTC stijgt weer 40%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP, ADA en SHIB dalen flink, maar Terra Luna USTC stijgt weer 40%

Foto: Igor Faun/Shutterstock

De crypto-markt koelde afgelopen week af, maar we zien langzamerhand de volatiliteit weer toenemen. Meer volatiliteit wordt deze week nog verwacht, maar de meeste koersen kleuren al rood. Een vreemd gerucht duwt sommige koersen al harder omlaag, maar een beruchte stablecoin blijft hard stijgen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt met 2,2% naar $959 miljard.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin naar $19.000

Bitcoin (BTC) viel afgelopen nacht weer terug naar $19.000, maar lijkt vooralsnog hier stand te houden. Het kan echter problematisch zijn als de koers de support hier verliest. Op het moment van schrijven test de bitcoin koers de $19.100 op Coinbase en €19.670 op Bitvavo, maar staat daarmee alsnog 1,8% in de min vandaag. De verwachting is dat de koers nog een stuk volatieler wordt deze week.

Advertentie

Ethereum onder $1.300

Ethereum (ETH) zakte gisteren een stukje hader dan bitcoin. De ether koers kwam vanochtend zelf bijna bij $1.270 uit, maar is momenteel aan het stijgen. ETH komt op het moment van schrijven uit op $1.285 en staat daarmee 2,2% in de min vandaag. Desondanks lijken investeerders al in te slaan, het circulerende aanbod is de afgelopen dagen flink afgenomen, meldt analysebedrijf Delphi Digital.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP, ADA, SHIB flink in de min

De overage koersen van de grootste crypto kleuren ook rood vandaag. Vooral ripple (XRP), cardano (ADA) en shiba inu (SHIB) zakken flink. Alle drie koersen staan toevallig 5,7% in de min vandaaag. XRP duikt momenteel onder $0,49, ADA onder $0,4 en SHIB kwam afgelopen nacht zelfs even onder $0,00001 uit.

Amerikaanse senatoren proberen Ethereum ETF’s tegen te houden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Sushi keldert na rare geruchten

Er lijkt wat volatiliteit op de markt te zijn door vreemde geruchten over sushiswap (SUSHI). De sushi koers staat maar liefst 7,6% in de min vanwege geruchten dat de eigenaar een paard heeft gevingerd. Is het slechts een vreemde marketingtruc?  De nieuwe Sushi CEO ontkent natuurlijk de geruchten. Ondertussen schieten weer nieuwe tokens uit de grond met namen als Horse Inu, Finger Horse Inu en Sushi Horse. Het blijft toch de crypto-wereld.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Toch zijn er in de top 100 koersen die zwaardere klappen al vangen. Rocket pool (RPL) zakt met 9%, chiliz (CHZ) en ethereum classic (ETC) beide met bijna 10% en evmos (EVMOS) daalt meer dan 11%.

Daartegenover staat tokenize xchange (TKX) 8% in de plus. Huobi token (HT) maakte gisteren een enorme sprong en staat zelfs 23,5% in de plus vandaag.

Ethereum beursfonds zet nieuwe stap, maar zorgen blijven
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Terra Classic USTC blijft hard stijgen

Toch is het wederom terraclassicusd (USTC), de ingestorte stablecoin van het Terra Luna Classic (LUNC) ecosysteem, dat weer de show steelt. USTC tikte vanochtend even $0,059, maar zakt nu naar $0,055. Daarmee staat de koers wederom 40% in de plus vandaag en inmiddels bijna 80% in de plus ten opzichte van enkele dagen geleden.

Toch ligt de huidige prijs nog ver weg van de $1, zijn oorspronkelijke koppeling met de dollar. Dit soort extreem volatiele crypto kunnen overigens weer net zo snel dalen als ze zijn gestegen.

Crypto ontbijt: Slechtste Bitcoin ETF dag & geen hoop op Ethereum ETF
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie