Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2023 10:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2023 10:11

XRP, LUNC, solana en lido trekken hardst aan in zijwaartse crypto markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP, LUNC, solana en lido trekken hardst aan in zijwaartse crypto markt

Foto: Chinnapong/Shutterstock

2022 was, zoals jullie weten, een zeer slecht jaar voor de crypto markt en 2023 ziet vooralsnog zeer weinig actie. De meeste koersen hangen in een krap bereik en zijn nauwelijks bewogen in de afgelopen 24 uur. Toch waarschuwen analisten dat volatiliteit weer snel kan terugkeren. Ondertussen blijft de totale marktkapitalisatie rond dezelfde waarde van $842 miljard hangen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin viert 14e verjaardag

Bitcoin (BTC) zakte kort voor oud & nieuw naar $16.400 en herstelde op 1 januari naar $16.700. Vooralsnog komt de koers niet verder dan $16.750, al maakt bitcoin op het moment van schrijven wederom een poging.

Ondanks dat Bitcoin zijn viertiende verjaardag viert, is er momenteel zeer weinig volume. Dat betekent dat er weinig BTC wordt gekocht, maar ook weinig wordt verkocht.

Advertentie

Ethereum zit ook vast

Hetzelfde geldt grotendeels voor ethereum (ETH). Het lukt de ether koers vooralsnog niet om de $1.220 te breken, ondanks meerdere pogingen. Ook op het Ethereum netwerk ligt het aantal dagelijkse transacties momenteel zeer laag.

Ethereum heeft ‘mentaliteitsverandering’ nodig, aldus oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP hardste stijger in zijwaartse crypto top 10

De rest van de top 10 grootste crypto is iets volatieler, met de nadruk op iets. Ripple (XRP) is de hardste stijger vandaag uit de top 10, maar stuitte gisteren op flink wat weerstand rond $0,354 en zakt tegen vanochtend naar $0,347. Daarmee staat XRP 0,7% in de plus vandaag.

Crypto whale verplaatst plotseling godsvermogen naar exchange
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SOL, LUNC & LDO weer hardste stijgers crypto top 100

Ook de top 100 bleef de afgelopen 24 uur rustig. Bovenaan de rode kant vinden we vandaag toncoin (TON) 4,5% in de min staan en tokenize xchange (TKX) 4,9% in de min staan.

Aan de groene kant vinden we vandaag meer opvallende crypto. Zo staat fantom (FTM) meer dan 5% in de plus en terra luna classic (LUNC) bijna 6% in de plus.

Nog opvallender is wellicht solana (SOL), die momenteel 6,5% in de plus staat. Het lukte vanochtend SOL nog niet om $12 te heroveren, maar het lijkt erop dat de koers op het punt staat om weer een poging te wagen.

Ook zcash (ZEC) en flow (FLOW) trekken flink aan vandaag en staan beide zo’n 7% in de plus, maar het is wederom lido (LDO) die de hardste stijger van de dag is. De LDO koers komt na een stijging van 7,8% momenteel rond $1,24 uit. Daarmee staat LDO al 30% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie