Timo Bult Timo Bult
11/03/2019 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2019 18:10

Binance voert upgrade uit en sluit acht uur lang haar deuren, hoe gaat bitcoin reageren?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
binance_voert_upgrade_uit_en_sluit_acht_uur_lang_haar_deuren_hoe_gaat_bitcoin_reageren

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

‘s Werelds grootste cryptocurrency exchange Binance zal komende nacht om 03.00 uur een upgrade uitvoeren. Binance zal daarom acht uur lang niet te gebruiken zijn, en gezien het grote handelsvolume van de exchange kan dit nog wel eens een aanzienlijk effect op onder andere bitcoin (BTC) en Binance Coin gaan hebben.
Zo is het gebruikelijk voor crypto-traders om nog voor een dergelijk upgrade hun posities sluiten om geen onnodig risico te lopen. Het is daardoor waarschijnlijk dat de BTC-prijs in een dip terecht komt. Hoe erg die dip zal zijn is lastig te voorspellen.
Wel weten we dat de bitcoin-prijs tijdens de vorige upgrade bijna halveerde, van $6.000 naar $3.000. Alleen zal bitcoin deze keer niet de enige cryptocurrency zijn die beïnvloed zal worden door de Binance-upgrade.
Binance’s eigen cryptocurrency Binance Coin, een altcoin die sterk in waarde wist te stijgen ondanks de crypto-winter, zal hoogstwaarschijnlijk ook hinder gaan ondervinden van de upgrade.
Het is voor velen niet duidelijk waarom Binance de upgrade precies uitvoert. Changpeng Zhao verzekert klanten er echter van dat hun tegoeden veilig zijn. Binance heeft een speciaal fonds voor klanten, waar 10% van alle transactiekosten naar toe gaan. Dit Secure Asset Fund for Users (SAFU), biedt extra beveiliging mocht er iets misgaan waardoor tegoeden van klanten verloren gaan.
De upgrade vindt op 12 maart, drie uur ‘s nachts Nederlandse tijd plaats. Tijdens de upgrade kan er geen crypto gestort, verhandeld of opgenomen worden. Het onderhoud zal naar verwachting 8 uur lang duren schat Binance. Let dus op dat het ook langer dan de geschatte 8 uur kan duren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie