Timo Bult Timo Bult
03/07/2020 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2020 11:15

Aantal bitcoin (BTC) actieve en nieuwe wallet-adressen waren sinds prijs van $20.000 niet zo hoog

Nieuws
Bitcoin (BTC) actieve en nieuwe wallet-adressen bereiken beiden 2-jaarlijks hoogtepunt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de bitcoin (BTC) koers de afgelopen tijd wellicht wat saai is doordat er geen significante stijgingen of dalingen plaatsvinden, zijn er wel een aantal andere ontwikkelingen die interessant zijn. Data-analysebedrijven Santiment en Glassnode kwamen onlangs met een paar interessante grafieken omtrent de Bitcoin-netwerkactiviteiten.
Doordat vrijwel alle informatie over bitcoin-transacties op de publieke blockchain wordt vastgelegd, kunnen bedrijven als Glassnode en Santiment analyses uitvoeren. Zo kwam Santiment met een grafiek waarop te zien is dat het aantal actieve dagelijkse wallet-adressen onlangs een 2-jaarlijks hoogtepunt heeft bereikt:

Slechts twee dagen nadat $ETH zijn hoogste netwerkactiviteit sinds 2018 registreerde, steeg het aantal dagelijkse adressen dat interactie had met $BTC gisteren ook tot een hoogste punt in 2 jaar van 1,07 miljoen! De laatste keer dat $BTC’s dagelijkse adresactiviteit zo hoog was, was op 17 januari 2018.


Op de grafiek wordt het aantal dagelijks actieve adressen en de bitcoin prijs weergegeven. Zodoende is te zien dat er een correlatie bestaat tussen de twee; stijgt het aantal actieve adressen dan stijgt ook de prijs. Wel is te zien dat ondanks de opwaartse trend van het aantal actieve adressen, de prijs op dit moment nog wat achterblijft.
Ook Glassnode kwam met een interessante positieve ontwikkeling. Het aantal nieuw aangemaakte wallet-adressen heeft namelijk ook een 2-jaarlijks hoogtepunt bereikt. Glassnode schreef in een tweet:

#Bitcoin $BTC Aantal nieuwe adressen (1d MA) heeft zojuist het hoogste punt in 2 jaar bereikt van 22.390.500

Het vorige hoogste punt in 2 jaar van 22.387.083 werd waargenomen op 26 juni 2019


Dat er zoveel nieuwe adressen worden aangemaakt hoeft overigens niet per se te betekenen dat meer mensen in bitcoin stappen. Een persoon kan namelijk meerdere wallets aanmaken. Desalniettemin is het een positieve ontwikkelingen dat het aantal per dag aangemaakte adressen in een opwaartse trend zit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie