Timo Bult Timo Bult
26/11/2020 18:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2020 18:03

Bitcoin (BTC) correctie kan op basis van deze indicatoren nog verder doorzetten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) correctie kan op basis van deze indicatoren nog verder doorzetten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Iedereen die in september voor het eerst de markt in is gestapt, hebben vandaag kennisgemaakt met de andere kant van bitcoin (BTC)! De cryptocurrency steeg sinds september met bijna 100% in waarde maar kreeg afgelopen nacht/vanochtend vroeg te maken met een behoorlijke correctie. Ook dit hoort bij bitcoin, echter is de vraag: was dit de correctie, of gaan we verder zakken?
Philip Swift, analist en medeoprichter van Decentrader, laat aan de hand van een indicator zien waar volgens hem de belangrijkste steunpunten liggen voor de koers, en dat is nog een klein stukje verder naar beneden. Hij identificeert aan de hand van de “Golden Ration Multiplier,” een indicator die het de afgelopen tijd vaker bij het juiste eind had, dat de belangrijkste punten bij $16.000 en $13.000 liggen:

“Boom! Prijs werd gisteren stevig afgewezen door de 350dma x 2 toen CT er zeker van leek dat we er doorheen zouden racen.

Deze indicator is zeker van toepassing in deze cyclus.”


Maar voor een verder correctie dient er natuurlijk wel bitcoin verkocht te worden. Een indicator die licht kan schijnen op wat traders wel of niet van plan zijn, is de gemiddeld inflow van alle cryptocurrency exchanges. Dit is de instroom vanuit wallets naar exchanges, waarbij het aannemelijk is dat deze traders bitcoin willen verkopen. Ki Young Ju van CryptoQuant merkt op dat dit gemiddelde nog steeds aardig hoog ligt. Hij gooit er daarnaast ook nog een kleine prijsvoorspelling tussendoor:

“Er kunnen meer $BTC-correcties komen. de gemiddeld inflow van alle cryptocurrency exchanges (144 blocks MA) blijft nog steeds hoog.

Naar mijn mening zullen we deze week met enkele correcties/zijwaarts handelen worden geconfronteerd en het zal in december van dit jaar $20k breken.”


Kortom, het kan zomaar zo zijn dat bitcoin nog verder terugzakt de komende dagen. Dit betekent echter niet meteen dat bitcoin volledig in elkaar zakt. Gedurende de vorige bullrun in 2017 waren dergelijke correcties niet ongewoon. Zoals Crypto Insider Michiel vanochtend antwoordde in ons gratis Telegram-kanaal op de vraag of we op dit moment alles moeten vast blijven houden, of alles moeten verkopen: “Wijsheid is om dit niet in het moment te moeten besluiten.” In andere woorden, een trader met een plan is voorbereid op dit soort scenario’s!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie