Kevin Schijven Kevin Schijven
25/09/2020 15:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2020 15:36

Bitcoin (BTC) is een grote ponzifraude, zegt Dave Portnoy tegen Anthony Pompliano in nieuw interview

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is een grote ponzifraude, zegt Dave Portnoy tegen Anthony Pompliano in nieuw interview

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dave Portnoy, oprichter van Barstool Sports, werd een populaire aandelenhandelaar tijdens de uitbraak van het coronavirus. Vorige maand stapte hij plotseling de cryptocurrency wereld in en kocht een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) en chainlink (LINK) na een ontmoeting met de Winklevoss tweeling.
Dat was echter maar van korte duur. Doordat de koersen daalden, verkocht hij snel weer alles. Hij zei toen dat hij wellicht klaar is met deze markt, nadat hij $25.000 had verloren. Anthony ‘Pomp’ Pompliano, CEO van Morgan Creek Digital, interviewde Portnoy over zijn ervaringen met de cryptomarkt:


Portnoy onthult dat hij $1,25 miljoen aan bitcoin had besteed. Hij zegt dat hij binnen 15 minuten wist dat hij deze markt in moest stappen nadat hij de reacties op Twitter las: “dit zijn mijn soort mensen,” zegt Portnoy.
Chainlink zat toevallig toen aan de top van een rally van maar liefst 1000%, maar zakte daarna weer hard terug. Portnoy geeft toe er niets van te begrijpen. Hij stapte uit crypto, omdat ze “niet altijd omhoog gaan.” De Barstool oprichter vond de markt te onvoorspelbaar en een te grote gok. Hij meldt dat hij geen idee heeft waarom een token stijgt of daalt.
Toch zegt hij dat hij alsnog van plan is om ooit terug te keren naar bitcoin. Hij weet alleen niet wanneer dat zou zijn. Op het moment zit het grootste deel van zijn vermogen al in aandelen geïnvesteerd.
Pompliano stelt voor dat Portnoy de volgende keer zijn bitcoin vasthoudt tot het eind van volgend jaar. Pomp is er namelijk van overtuigd dat bitcoin aan een rally zal beginnen tegen die tijd. Vooralsnog is “bitcoin een grote ponzifraude” in de ogen van Portnoy.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie