Timo Bult Timo Bult
06/01/2020 08:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2020 08:14

Bitcoin (BTC) koers test na korte dip de $7.600, monero (XMR) de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test na korte dip de $7.600, monero (XMR) de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen waren er vooral groene cijfers te zien op de cryptomarkt, en ook vandaag is dit weer het geval. Ondanks het feit dat bitcoin (BTC) een kleine dip maakte, kon de cryptocurrency sterk herstellen. Op plek 10 van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie vinden we vandaag de grootste stijger.
Te beginnen met de nummers twee en drie; ethereum (ETH) en ripple’s XRP (XRP). Ethereum kon de afgelopen 24 uur weer een stukje stijgen en staat nu 2,1% in de plus. ETH is daarmee nu $139,45 waard. XRP stijgt ook, echter gaat de altcoin minder hard dan de rest. De nummer drie staat 0,9% in de plus en is $0,1972 waard.
De grootste stijger kan op plek 10 worden gevonden. Monero (XMR), dat onlangs nog in het nieuws kwam vanwege zijn ontraceerbare transacties, staat 7,5% in de plus en is nu $56.25 waard. Opvallend is daarnaast dat bitcoin cash (BCH) ook vandaag weer met 5,2% fors in de plus staat. BCH is daarmee nu $236,9 waard.
Al met al kon de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur boven de $200 miljard stijgen naar een niveau van op dit moment $201,5 miljard. De bitcoin dominantie zakt echter iets terug en staat nu op 68%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers handelde gisteren vrijwel de gehele dag vlak boven de $7.400, na hier eerder bovenuit te zijn gebroken. Echter zakte BTC gisteren rond middernacht onder dit prijsniveau en dipte het even ver terug.
Een low werd gevormd bij $7.312 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Vervolgens steeg de koers binnen 4 uur tijd ongeveer $268 in waarde en kon het een high bereiken van $7.580. Kortom, bitcoin bevindt zich weer stevig boven de $7.400. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.515 op Coinbase.
Op dit moment is de $7.600 de belangrijkste weerstand. Een doorbraak door deze prijszone zal naar verwachting niet gemakkelijk zien gezien de historische prijsbewegingen bij dit prijsniveau. Mocht de koers alsnog terugzakken dan zal de $7.400 mogelijk support kunnen bieden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie