Timo Bult Timo Bult
23/01/2020 07:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:46

Bitcoin (BTC) koers zakt terug naar de $8.500, altcoins dalen mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt terug naar de $8.500, altcoins dalen mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kon gisteren nog de weerstand bij $8.800 testen. Dit heeft echter niet tot verdere stijgingen geleid. BTC zakte juist terug naar de support-zone waar het al drie keer eerder steun vond in de afgelopen dagen. De altcoins tonen op hun beurt vandaag ook rode cijfers, met een opvallende daler op plek 5.
De nummer 2, ethereum (ETH), zakte de afgelopen 24 uur bijna 3% in waarde en is daarmee nu $164,55 waard volgens CoinMarketCap. Ook Ripple’s XRP (XRP) daalt 3% in waarde en is nu $0,2299 waard. Bitcoin cash (BCH) is op dit moment de lichtste daler van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, en daalde 2,4% en is nu $338 waard.
De grootste daler is de grote rivaal van BCH; bitcoin SV (BSV). Waar de altcoin de afgelopen dagen vaak de grootste stijger was, is het met een daling van 10,8% op dit moment de grootste daler. BSV is daarmee nu $283,60 waard.
Alles bij elkaar genomen daalde de cryptomarkt de afgelopen 24 uur met ongeveer $7 miljard in waarde. Daarmee komt de totale marktkapitalisatie op $235,8 miljard te staan. De bitcoin dominantie neemt weer iets toe en staat op 66%.

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin kon gisterochtend de weerstand bij $8.800 testen, maar sloeg al gauw af naar beneden. Na een periode van zijwaarts handelen, zette BTC afgelopen nacht de daling in. Hiermee kwam het vanochtend vroeg aan bij de support-zone die tussen de $8.500 en $8.400 ligt.
Op het moment van schrijven lijkt bitcoin een stuiter te maken vanaf deze zone. De prijs van bitcoin is $8.564 op cryptocurrency-exchange Coinbase nadat vanochtend een low van $8.458 werd bereikt.
De komende uren zal blijken of deze bounce tot een verder herstel zal leiden. Op dit moment is de eerdergenoemde support-zone een belangrijke zone om in de gaten te houden. Zakt bitcoin hier doorheen dan kan de $8.000 opgezocht gaan worden.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie