Bitcoin (BTC) miner fabrikant Bitmain sluit weer miljoenen deal

Array

De Chinese bitcoin (BTC) miner fabrikant Bitmain heeft weer een miljoenen deal gesloten. Dit keer verkocht het voor bijna $18 miljoen aan Antminer S19 Pro’s aan het Amerikaanse Riot Blockchain.

Uit een aankondiging van Bitmain blijkt dat het bedrijf 8.000 Antminers verkocht aan het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf. De totaalprijs van de deal bedraagt $17,7 miljoen. De 8.000 miners worden niet in een keer geleverd. Riot Blockchain ontvangt vanaf januari 2021 elke maand 2.000 Antminers totdat alle miners zijn afgeleverd.

- Advertentie -

In de aankondiging zegt Irene Gao, directeur van de NCSA-regio bij Bitmain:

“We geloven dat deze nieuwe aankoop Riot zijn leidende positie in de markt zal uitbreiden en hun zakelijke visie zal vervullen, waar we graag deel van uitmaken en waar we deel van blijven uitmaken.”

Riot Blockchain is een vaste klant van Bitmain te noemen. In een jaar tijd kocht het bedrijf namelijk maar liefst 15.040 Antminers van Bitmain. Zodra de nieuw aangekochte Antminers actief zijn, zal Riot een hash rate van 1,45 EH per seconde hebben waarvoor het ongeveer 47 megawatt aan elektriciteit gebruikt.

Eerder deze maand sloot Bitmain ook al een miljoenen deal. Marathon Patent Group, tevens genoteerd aan de Nasdaq, kocht 10.000 Antminers. Het goede nieuws is welkom voor Bitmain aangezien het bedrijf kampt met een interne machtsstrijd dat de activiteiten van het bedrijf niet ten goede komt.

Het nieuws omtrent deze machtsstrijd zag zo nu en dan bizarre ontwikkelingen. Zo werd het kantoor in Beijing overgenomen met behulp van bewakers. Vervolgens werden er in juli meer dan 10.000 Antminers gestolen, wat tevens te maken zou hebben met deze interne problemen. Door de strijd heeft Bitmain de levering van zijn Antminers aan klanten met drie maanden moeten uitstellen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...