Timo Bult Timo Bult
19/03/2019 08:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2019 08:57

Bitcoin ETF: 84% van ingestuurde brieven omtrent ETF aanvragen negatief

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitcoin_etf_84_procent_van_ingestuurde_brieven_omtrent_ETF_aanvragen_negatief

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency-community wacht al maanden, zo niet jaren, op de goedkeuring van een Bitcoin-Exchange Traded Fund (ETF). Deze goedkeuring moet de Securities and Exchanges Commission (SEC) uiteindelijk geven, maar die heeft tot nu toe alle aanvragen afgekeurd. Er zijn nog twee Bitcoin-ETF aanvragen in behandeling, en de afgelopen periode mocht het publiek haar mening laten horen.
De SEC ontving in totaal zeven brieven, wat in vergelijking met een eerdere aanvraag van VanEck en SolidX in september 2018 een klein aantal is. Toen ontving de SEC namelijk meer dan 1.400 brieven, waarvan 99% positief was.
Van de zeven brieven die de SEC nu ontving, waren zes tegen de goedkeuring van een Bitcoin-ETF. In de brieven benadrukken de tegenstanders vooral hun zorgen omtrent marktmanipulatie, iets waar de SEC zelf eerder ook al haar zorgen over uitsprak.
Een zekere B. Darnwell schreef in zijn brief aan de SEC:

Ik zou mijn afkeuring over dit Bitcoin ETP willen uiten en de SEC vragen om langer de tijd te nemen om een ‘kijk-en-wacht-benadering’ te nemen om te zien of Bitcoin het waard is om een financieel product te worden met alle positieve en negatieve kanten dat het met zich meebrengt.

Dina Pinto is ook niet te spreken over Bitcoin-ETF’s:

Het is naar mijn mening dat Bitcoin tot op heden geen solide basis heeft waarop een serieus product zoals een ETF kan worden gebaseerd. Het is volatiel, kan gemanipuleerd worden door een kleine groep mensen en heeft geen echte use case.

Sami Santos, een voorstander van een Bitcoin-ETF, gaat in zijn feedback-brief in op de zorgen die er bestaan rondom marktmanipulatie:

VanEck biedt al een verzekering om mogelijke verliezen te dekken en als zodanig zal de belegger interesse tonen in het beleggen in een ETF-fonds. Ik zie dus geen reden om VanEck ETF en Bitwise niet goed te keuren.

Of de brieven de SEC negatief zullen beïnvloeden, is vanwege het kleine aantal brieven niet duidelijk. Op dit moment zijn er nog twee Bitcoin-ETF aanvragen in behandeling, een van Bitwise en een van VanEck. Het is onwaarschijnlijk dat we in 2019 een ETF goedgekeurd gaan zien worden, gezien het feit dat de SEC het proces meerdere malen mag uitstellen. Het is daarom waarschijnlijk dat we pas in 2020 een eerste Bitcoin-ETF live zien gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie