Kevin Schijven Kevin Schijven
13/08/2019 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2019 10:03

Bitcoin ETF beslissingen opnieuw door de SEC uitgesteld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft wederom de beslissing omtrent drie aanvragen voor bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF) uitgesteld. Dat blijkt uit een aantal documenten gepubliceerd op 12 augustus.
De drie bitcoin-ETF aanvragen zijn die van VanEck en SolidX voor de Chicago Board Options Exchange (CBOE) CZX, die van Bitwise Asset Management voor de New York Stock Exchange (NYSE) Arca en de aanvraag van Wilshire Phoenix, tevens voor NYSE Arca.
De beslissing over de VanEck aanvraag is uitgesteld tot 18 oktober, over Bitwise tot 13 oktober en over Wilshire tot 29 september.
Voor de VanEck en Bitwise aanvragen zal dat de uiteindelijke deadline zijn. Beide aanvragen werden in februari ingediend en in oktober zal de maximale periode van 240 dagen verstreken zijn. De Wilshire aanvraag werd in juni ingediend en kan dus nogmaals met 150 dagen worden uitgesteld.
De SEC geeft geen reden waarom de beslissingen zijn uitgesteld. Toch is het nieuws niet bepaald verassend, in 2018 werden dergelijke aanvragen ook meerdere malen uitgesteld. Begin dit jaar werden deze aanvragen ingetrokken omdat het onwaarschijnlijk leek dat de SEC op tijd een beslissing zou kunnen nemen vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid destijds.
Eind vorig jaar zei Jay Clayton, voorzitter van de SEC, dat er nog grote zorgen zijn over marktmanipulatie en volatiliteit alsmede dat er een gebrek aan markttoezicht en beveiligingssystemen op de crypotocurrency-markt is.
De verwachtingen voor een bitcoin-ETF zijn hooggespannen, er wordt namelijk gespeculeerd dat een dergelijke ETF de cryptocurrency-markt toegankelijker maakt voor institutionele investeerders.
Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck, zegt het volgende op Twitter:


Gurbacs zei vorige maand in een interview met Fox Business dat een goedkeuring van een bitcoin-ETF een drijfveer voor de Amerikaanse economie zou kunnen zijn.
SEC commissielid Hester “Crypto Mom” Peirce heeft een paar maanden geleden uitgesproken dat “de tijd rijp is voor een bitcoin-ETF.” Echter heeft zij ook dit jaar gezegd dat men niet te vroeg moet juichen; een goedkeuring zou nog wel even kunnen duren.
Heb je gisteren de gloednieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Er is mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie