Kevin Schijven Kevin Schijven
28/08/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2020 14:55

Bitcoin koers gaat naar $500.000 volgens Tyler Winklevoss

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers gaat naar $500.000 volgens Tyler Winklevoss

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Tyler Winklevoss, medeoprichter van cryptocurrency-exchange Gemini en bekend van de Facebook rechtszaak, gelooft dat de prijs van bitcoin (BTC) naar maar liefst $500.000 kan stijgen.

Bitcoin ETF verkocht aan Europese investeerder, bedrag onbekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Inflatie

Winklevoss beschrijft uitgebreid in zijn artikel waarom hij denkt dat de koers van bitcoin op de lange termijn zo hoog zal stijgen. Zijn theorie is vrij simpel: doordat centrale banken enorme hoeveelheden geld printen zal inflatie ontstaan en de waarde van fiatvaluta dalen. Volgens Winklevoss is de Amerikaanse dollar geen betrouwbaar oppotmiddel meer. Investeerders zullen zich tegen inflatie indekken door te investeren in zogeheten safe haven assets als goud en bitcoin.

De inflatie komt eraan. Geld dat op een bank is opgeslagen, wordt overreden. Geld dat wordt geïnvesteerd in activa zoals onroerend goed of de aandelenmarkt, zal gelijke tred houden. Geld dat in goud of bitcoin is opgeslagen, zal de plaag ontlopen. En geld dat in bitcoin is opgeslagen, loopt het snelst en haalt goud in.

Advertentie

Goud

Volgens Winklevoss zal bitcoin uiteindelijk goud inhalen als de marktleider voor oppotmiddelen. Momenteel staat de totale marktkapitalisatie van goud op zo’n $9 biljoen en die van bitcoin op $200 miljard. Dat betekent dat de bitcoin-markt met 4.500% moet groeien als het goud wil inhalen.
Winklevoss meldt dat goud (en olie) in tegenstelling tot bitcoin moeilijk te vervoeren en op te slaan is. Wat sterker telt is dat goud geen vast aanbod heeft. Het is mogelijk dat er op aarde (of in de ruimte) nog meer goud gevonden gaat worden en dat kan een negatieve invloed hebben op de prijs.

Momenteel is goud een betrouwbare waarde opslag en de klassieke inflatiehedge. Het aanbod van goud is eigenlijk onbekend. Hoewel goud schaars of ‘kostbaar’ blijft op planeet Aarde, kan hetzelfde niet gezegd worden met betrekking tot onze Melkweg.

Bitcoin ETF’s beleven voor de derde dag op rij massale leegloop
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Factor 45

Met bitcoin is dat niet mogelijk. Er zullen altijd maximaal 21 miljoen bitcoins bestaan waardoor het ongevoelig is voor inflatie. Een toename van 4500%, of een factor van 45, zou de prijs van bitcoin naar $500.000 kunnen brengen.

Als we gelijk hebben om goud te gebruiken als raamwerk om bitcoin te waarderen, en bitcoin gaat verder op deze weg, dan is het bullcase-scenario voor bitcoin dat het ondergewaardeerd wordt met een veelvoud van 45. Anders gezegd, de prijs van bitcoin zou 45x kunnen stijgen ten opzichte van waar het nu is, wat betekent dat we een prijs van $500.000 US dollar per bitcoin kunnen zien.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie