Kevin Schijven Kevin Schijven
08/11/2020 18:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2020 18:55

Bitcoin koers kan in 2021 naar $100.000 stijgen, zegt Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers kan in 2021 naar $100.000 stijgen, zegt Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) maakte deze week een ongekende stijging mee die de prijs kort naar $16.000 bracht. Volgens Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken is dit pas het begin en kan de koers naar maar liefst $100.000 stijgen in 2021. Held sprak onlangs met Youtuber Lark Davis over de toekomst van de moeder aller cryptocurrencies:

Held zegt dat hij verwacht dat bitcoin vooralsnog als een afdekking zal dienen tegen inflatie, ook tijdens de presidentschap van Joe Biden. Hij verwacht dat de Biden administratie geld zal blijven printen vanwege de coronapandemie.

De geldprinter zal aanblijven, en de Democraten zullen waarschijnlijk nog sneller printen dan de Republikeinen. Ze zijn allebei aan het printen in een tempo dat we nog nooit in de geschiedenis van de VS hebben gezien. Het zijn krankzinnige bedragen.

Mensen roepen: “Bitcoin voor $100.000? Dat zou een marktkapitalisatie van $2 biljoen zijn!” Ik zeg: we hebben vorige week alleen al zoveel geprint.

Toch voorziet Held wellicht enkele struikelblokken aankomen. Onlangs kwam naar buiten dat men bitcoin via PayPal kan kopen, echter staat PayPal niet toe om de bitcoin van het betaalsysteem af te halen, noch kan men bitcoin die ergens anders gekocht is er opzetten. Dat zet wellicht een gevaarlijk predecent, zegt Held.

Als grote bedrijven besluiten dat ze niets geven om de layer-1 van Bitcoin of om het afwikkelingsmechanisme van Bitcoin. Dan besluiten dat ze het prima vinden om met elkaar af te wikkelen, dan wordt dat behoorlijk beangstigend: “Wat als we gewoon het oude systeem herbouwen waar niemand zich druk maakt om de afwikkelingsgarantie van de Bitcoin layer?”

Held geeft aan dat hij zelf sterk gelooft in het afwikkelsysteem van Bitcoin en er is volgens hem geen reden om daarvan af te stappen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie