Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2021 07:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2021 07:11

“Amerikaanse overheid zal bedrijven weerhouden hun dollars om te zetten in bitcoin (BTC)”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amerikaanse overheid zal bedrijven weerhouden hun dollars om te zetten in bitcoin (BTC)

Dan Nathan, oprichter van Risk Reversal Advisors, beweert dat de Amerikaanse regering op een gegeven moment niet meer bedrijven zal toestaan om nog hun dollars in bitcoin (BTC) om te laten zetten. Dat zei Nathan in een interview met CNBC afgelopen week:


Nathan reageerde vorige week op het grote nieuws dat Elon Musk met Tesla maar liefst $1,5 miljard in bitcoin heeft geïnvesteerd.

“Denk je dat het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Amerikaanse overheid dit ding uit de hand laten lopen wanneer bedrijven letterlijk hun dollars vervangen?”

Aldus Nathan. Vervolgens vraagt de interviewer aan Nathan wat de overheid er nog aan zou kunnen doen:

“Ze kunnen het verdomme reguleren, is wat ze kunnen doen! En dat hebben we al gezien. Ik bedoel, we hebben het tot op zekere hoogte gezien. Ik bedoel, denk je dat ze de dollar zullen laten vallen als de reservevaluta van de wereld?”

Nathan koppelt de koersen van bitcoin en Tesla aan elkaar. Hij zegt dat deze samen meer dan een biljoen dollar de afgelopen zes maanden zijn gestegen, maar dat dit allemaal “hopium” of ijle lucht is. Volgens Nathan zullen op een gegeven moment de koersen weer hard dalen en dat gaat grote gevolgen hebben op de financiële markten:

“Ik heb geen hekel aan deze dingen, maar al deze mensen die aan beide dingen een hoop geld verdienen, begrijpen gewoon dat er een soort van zwaartekracht moet zijn die op een gegeven moment eraan komt.

De twee kunnen samen voor een heel moeilijke situatie zorgen denk ik als ze samen naar beneden zakken. Het rimpeleffect op de financiële markten zal groot zijn. Niemand praat erover. Er zijn geen pessimisten meer in bitcoin.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie