Kevin Schijven Kevin Schijven
09/02/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2021 12:22

Apple zou net als Tesla bitcoin (BTC) moeten kopen, zegt investeringsbank RBC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apple zou net als Tesla bitcoin (BTC) moeten kopen, zegt investeringsbank RBC

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

Gisteren kondigde Tesla plotseling aan dat de elektrische autofabrikant maar liefst $1,5 miljard investeert in bitcoin (BTC). Dat zorgde ervoor dat de bitcoin koers vanochtend weer een nieuwe all-time high (ATH) vestigde rond $48.000.
RBC Capital Markets is van mening dat Apple in de voetstappen van Tesla moet volgen en ook in bitcoin moet investeren. Dat meldt de Canadese investeringsbank aan Bloomberg op 8 februari:


Daarnaast vindt RBC Capital Markets, onderdeel van de Royal Bank of Canada, dat Apple een eigen cryptocurrency-exchange moet opstarten. Deze bitcoin dienst zou dan gekoppeld kunnen worden aan de wallet-, of portefeuilleservice, van de iPhone.

“De wallet-initiatief lijkt een duidelijke kans van meerdere miljarden dollars te bieden voor het bedrijf. Als Apple besluit de crypto-exchange sector in te stappen, denken we dat het bedrijf onmiddellijk marktaandeel kan winnen en de industrie kan ontwrichten. Het bedrijf kan met een paar klikken een kans van meerdere miljarden dollars ontgrendelen.”

Aldus Mitch Steves, analist bij RBC. Hij voegt eraan toe dat deze onderneming de VS een leider in de crypto-sector kan maken voor de komende 20 jaar.
Volgens gegevens van Asset Dash heeft de totale marktkapitalisatie van bitcoin nu die van Tesla zelfs ingehaald. Met een marktwaarde van maar liefst $870 miljard heeft bitcoin nog wel een lange weg te naar Apple dat momenteel $2,3 biljoen waard is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie