Timo Bult Timo Bult
25/01/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2021 07:04

'Bitcoin (BTC) is uniek als opslag van waarde en kan nog veel stijgen,' aldus Scaramucci

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is uniek als waardeopslag en kan nog veel stijgen, aldus Scaramucci

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, liet zich gisteren in een artikel op CNN Business positief uit over bitcoin (BTC). De Wall Street-investeerder en tevens voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis legt aan lezers uit waarom hij denkt dat de crypto nog flink in waarde kan stijgen.
Scaramucci samen met zijn collega Brett Messing beginnen het artikel met te stellen dat bitcoin “unieke en uitgesproken risico’s” heeft. Zo ziet de bitcoin koers veel volatiliteit maar kan een investeerder ook zijn private keys kwijtraken en daarmee al zijn bitcoins. De situatie is echter aan het veranderen. Dit komt volgens de twee voornamelijk door duidelijkere wetgeving en nieuwe diensten voor grotere investeerders.

“Kortom, bitcoin is volwassen geworden – hoewel het zich nog in een vroege adoptiefase bevindt, biedt het nu aanzienlijke langetermijnwaarde,” aldus Scaramucci en Messing.

Investeerders zouden nu echter een andere zorg hebben dan hoge volatiliteit of het kwijtraken van private keys. Zo draait de geldprinter bij veel centrale banken overuren en neemt de kans op inflatie daarmee flink toe. Velen hebben echter wellicht het idee dat ze de boot gemist hebben aangezien de prijs van bitcoin nu zo hoog is. Dit hoeft echter niet zo te zijn, leggen de twee uit aan de hand van Amazon aandelen:

“Amazon is een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. In elk van de eerste 12 jaar van Amazon was de high prijs van het aandeel gemiddeld meer dan het dubbele van de openingsprijs. Maar de investeringen in Amazon in de afgelopen 12 jaar zijn zeer winstgevend gebleven.”

Bitcoin heeft nu een belangrijk punt bereikt. Er is nu namelijk een robuuste infrastructuur die een brede adoptie kan ondersteunen. Ten slotte maken de twee de vergelijking tussen goud en bitcoin, en stellen dat bitcoin beter is dan goud omdat:

“Je altijd meer goud kan delven. Bitcoin is uniek onder de activa als de eerste opslag van waarde ter wereld waar het aanbod volledig onaangetast wordt door de toegenomen vraag.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie