Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2021 15:33

"Bitcoin (BTC) is zeer speculatief en wordt gebruikt in illegale transacties," aldus de minister van Financiën VS

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is zeer speculatief en wordt gebruikt in illegale transacties, aldus de minister van Financien VS

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Janet Yellen, de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, zegt weer dat cryptocurrencies als bitcoin (BTC) gereguleerd moeten worden zodat ze niet voor illegale transacties worden gebruikt. Dat meldt Yellen in een interview met CNBC op 18 februari:


Yellen wordt in het interview gevraagd of het logisch is dat de Amerikaanse aandelenmarkt hoger dan ooit staat ondanks de coronapandemie. Als antwoord waarschuwt Yellen dat meerdere sectoren op moeten passen, al noemt ze echter geen specifieke sectoren op.
Daarnaast zegt de Amerikaanse minister van Financiën wederom dat bitcoin “zeer speculatief” is, en zegt ze dat de crypto gebruikt wordt in illegale transacties:

 “Ik denk dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het niet wordt gebruikt als middel voor illegale transacties en dat er bescherming voor investeerders is. En dus het reguleren van instellingen die in Bitcoin handelen en ervoor zorgen dat ze zich aan hun regelgevende verantwoordelijkheden houden, vind ik zeker belangrijk.”

De opmerking is al iets terughoudender dan een maand geleden toen ze nog zei dat crypto “voornamelijk” gebruikt wordt in illegale financiering. Het blijft echter zonder onderbouwing. Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad, Poor Dad, vindt de opmerking zelfs beledigend:

Minister van Financiën Yellen zei zojuist op CNBC dat Bitcoin wordt gebruikt bij criminele activiteiten. Doe me een lol. En de Amerikaanse dollar wordt dat niet? Wie kan deze academische elites geloven? Denken ze dat we zo naïef zijn? Koop zeker meer goud, zilver, en bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie