Timo Bult Timo Bult
25/12/2020 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2020 14:08

Bitcoin (BTC) kerstwonder: Nieuw prijsrecord, ripple (XRP) herstelt met +40%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kerstwonder Nieuw prijsrecord, ripple (XRP) herstelt met +40%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ook op 1e kerstdag zit bitcoin (BTC) niet stil. De BTC prijs kon de afgelopen uren weer aardig stijgen en zette zelfs een nieuwe all-time high (ATH) neer! In dit artikel word je bijgepraat over de huidige stand van zaken op de markt.

Bitcoin (BTC) bereikt nieuwe ATH!

24 uur geleden handelde de prijs van bitcoin vlak boven een belangrijk punt. De koers vond namelijk support op de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Uiteindelijk kon de koers vlak boven deze lijn langzaam stijgen met vanochtend een versnelling.
Toen kon bitcoin namelijk in enkele uren met bijna 5% in waarde stijgen. Deze stijging bracht bitcoin naar een nieuwe ATH van $24.660 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $24.450 op Coinbase.
Voor nu lijkt het eerstvolgende weerstandsniveau hiermee bij $24.600 te liggen. In zijn vandaag verschenen column noemt Michiel daarnaast de $25.000 als volgende target. Naar beneden kan bij de 50-MA op de 4-uurs ($23.316) steun gevonden worden. Hieronder ligt de belangrijkste support-zone bij $23.000.

Ripple (XRP) maakt enorme stuiter, waarom?

Ook bij de altcoins ziet het er op dit moment goed uit! Zo staat ethereum (ETH) 8,3% in het groen waarmee de grootste altcoin nu $628 waard is. Ripple (XRP) valt daaronder op.
De nummer 4 staat namelijk maar liefst 40% in de plus! XRP is nu $0,2786 waard. De stijging heeft waarschijnlijk te maken met goed nieuws dat gisteren naar buiten kwam omtrent de Amerikaanse toezichthouder de Securities and Exchange Commission (SEC).
Litecoin (LTC) stijgt 17% en kan dus ook mooi stijgen. LTC is na ripple de grootste stijger van de volledig groen gekleurde top 10. Al met al kwam er 5,6% aan waarde bij op de markt. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn $666 miljard waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie