Kevin Schijven Kevin Schijven
18/01/2021 19:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2021 19:36

Bitcoin (BTC) naar $115.000, voorspelt Pantera Capital op basis van S2F-model

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) naar $115.000 tegen 1 augustus Dat voorspelt Pantera Capital op basis van S2F-model

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Pantera Capital, een investeringsbedrijf en hedgefonds, voorspelt dat de koers van bitcoin (BTC) naar maar liefst $115.121 kan stijgen tegen 1 augustus. Dat meldt het bedrijf in een recente nieuwsbrief:


Pantera maakt deze voorspelling gebaseerd op het bekende stock-to-flow (S2F) model. Dit statistisch model voorspelt de marktprijs door het huidige aanbod te delen door de toestroom van nieuwe tokens.
Hierbij wordt rekening gehouden met de zogeheten halving van bitcoin. Ongeveer elke vier jaar halveert de toestroom van nieuwe tokens waardoor het aanbod van nieuwe bitcoin steeds kleiner wordt. Meestal is het effect hiervan pas na een half jaar of later op de koers te zien, en de laatste halving vond in mei 2020 plaats.

“Ik zeg niet dat ik ons spaargeld erop durf te wedden dat het zeker zal gebeuren, maar ik denk dat het mogelijk is, en we zitten op het juiste tempo om daar te komen.”

Aldus Dan Morehead, CEO van Pantera, die gelooft dat deze rally niet zal eindigen zoals die uit 2017. Een ander verschil met de rally destijds is dat deze vooral geconcentreerd is op bitcoin en ethereum (ETH).
Pantera zegt dat er een grote verschuiving heeft plaatsgevonden van de zeer speculatieve cryptocurrencies naar deze twee. Het marktaandeel van bitcoin is bijna verdubbeld naar 72% ten opzichte van 2017 en Ethereum is toegenomen van 12% naar 14%. Samen staan ze voor 86% van de waarde van de markt, terwijl alle andere cryptocurrencies samen nog maar voor 14% staan, omlaag van 53% in 2017.


De reden hiervoor is dat institutioneel geld deze rally de markt is binnengestroomd en voornamelijk alleen naar bitcoin en ethereum gaat. Bij Ethereum is dat wellicht vanwege de opkomende decentralized finance (DeFi) markt. De DeFi-markt is weer hard aan het groeien is en Pantera acht de koers van ether dan ook zwaar ondergewaardeerd.
Ook de Nederlandse anonieme analist PlanB meldt dat zijn versie van het S2F-model nog intact is. Deze voorspelt ook een prijs van ongeveer $100.000 in 2021. Met zijn S2FX-model voorspelt hij zelfs $288.000 in 2021.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie