Timo Bult Timo Bult
11/02/2021 17:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2021 17:28

Bitcoin (BTC) prijs stijgt tot nieuwe hoogtes, cardano (ADA) nadert tether (UDST)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs stijgt tot nieuwe hoogtes, cardano (ADA) nadert tether (UDST)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft vandaag opnieuw een nieuw record neergezet! Het bullish feest gaat dus gewoon door, met ook de altcoins op dit moment weer aardig in de plus. In de artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) vestigt nieuwe ATH

Het is de afgelopen tijd bijna dagelijkse kost dat bitcoin nieuwe hoogtepunten neerzet. Dit natuurlijk tot groot genoegen van de leden in ons gratis Telegram-kanaal! Vanmiddag was het weer raak. De koers bereikte een prijsniveau dat het nog nooit eerder heeft bereikt.
Op cryptocurrency exchange Coinbase was deze prijs $48.373 en dus komt die magische $50.000 weer een stapje dichterbij. De stijging naar het nieuwe record ging gepaard met aardige piek in volume. Dat volume zou nu door moeten zetten willen de bulls de weg naar $50.000 vervolgen.
Op het moment van schrijven is de prijs $47.161 op Coinbase en dus lijkt de weerstand bij $48.000 nog niet gebroken te zijn, ondanks dus die all-time high (ATH) vlak boven deze weerstand. De $48.000 blijft hiermee belangrijk om in de gaten te houden. Naar onder ligt een mogelijke support bij $46.000.

Altcoins kleuren opnieuw groen

Het beeld bij de altcoins is tevens en alweer mooi groen! Ethereum (ETH) stijgt 3,2% in waarde en is $1.777 waard. Cardano (ADA) zet daarnaast weer door en stijgt 15,4% in waarde. ADA komt met een marktkapitalisatie van $30 miljard nu zelfs dichtbij de stablecoin tether (USDT)!
Andere opvallende stijgers zijn polkadot (DOT) met +9,8% en stellar (XLM) met +12,3%. Al met al nam de totale waarde van de cryptomarkt afgelopen 24 uur toe met ongeveer $100 miljard. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,4 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie