Timo Bult Timo Bult
07/02/2021 17:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2021 17:32

Bitcoin (BTC) zakt verder terug, cardano (ADA) en dogecoin (DOGE) vooralsnog dik in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt verder terug, cardano (ADA) en dogecoin (DOGE) vooralsnog dik in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afwijzing van bitcoin (BTC) bij $40.000 lijkt uit te draaien op een nieuwe correctie. De koers kon vanochtend nog een aardige stuiter maken maar zakte aan het einde van de ochtend alsnog verder terug. Waar liggen de supports om nu in de gaten te houden?

Bitcoin (BTC) zakt verder terug na afwijzing

Zoals vanochtend gelezen kon worden, stuiterde bitcoin vanaf de $38.000 zo’n 5% terug omhoog. Tot een nieuwe test van de $40.000 kwam het echter niet. Bitcoin zakte in plaats daarvan vanaf $39.600 verder terug. Dit keer dipte bitcoin nog een stukje verder terug. Een low voor de afgelopen 24 uur werd neergezet bij $37.371.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $38.255 op cryptocurrency exchange Coinbase. Het huidige prijsniveau is belangrijk als support. Zakt bitcoin door de $38.000 dan komt de volgende prijszone om in de gaten te houden bij $36.500 te liggen. Hier bevindt zich tevens de 4-uurs 50-Moving Average (MA) op dit moment.
Vooralsnog ging de test van de $40.000 gepaard met een relatief laag handelsvolume, wat mogelijk een indicatie kan zijn dat deze beweging aan de zwakke kant is. Meekletsen over bitcoin, cardano (ADA) en andere altcoins? Word dan lid van ons gratis Telegram-kanaal!

Altcoins zakken mee

Ook bij de altcoins kleurt het rood. Dit beeld was vanochtend ook te zien, al versnelden een aantal altcoins in de loop van vanmiddag verder. Ethereum (ETH) zakt 6,8% in waarde en nadert daarmee de $1.500. Dit is voor ETH een belangrijk prijspunt dat steun zou kunnen bieden.
Ripple (XRP), dat vandaag nog in het nieuws was, zakt tevens aardig terug en noteert een daling van 8,8%. Binance coin (BNB) zet een vergelijkbare daling in en is dus bezig aan een correctie. Een logisch gevolg gezien de snelle stijgingen van de afgelopen dagen.
Cardano en dogecoin (DOGE) zijn op dit moment de enige die nog in de plus staan. Cardano stijgt 18,5% al wordt ook ADA niet ontzien van de dalingen die nu marktbreed plaatsvinden. DOGE steeg weer nadat Snoop Dogg de meme coin omarmde. DOGE stijgt 33,3% door dit nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie