bitcoin_daalt_weer_onder_de_6900_dollar_altcoins_verliezen_tussen_de_5_en_8_procent

Bitcoin daalt weer onder de $6.900, altcoins verliezen tussen de 5% en 8%

0

Ook al gaven meerdere experts, waaronder Erik Voorhees, oprichter en CEO van ShapeShift, aan dat het ergste van de bearmarkt achter de rug is en het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin (BTC) nogmaals verliezen van tussen de 40% en 60% zal registreren, is de bearmarkt nog niet voorbij. Voordat crypto-beleggers te enthousiast worden over een paar dagen van groene cijfers voor cryptocurrencies, moeten zij zich realiseren dat, zolang Bitcoin zich nog onder de $10.000 bevindt, er vooralsnog sprake is van een bearmarkt met een duidelijke neerwaartse trend.

Nadat Bitcoin op 28 augustus boven de $7.000 uitkwam is het daar donderdagochtend 30 augustus weer ondergedoken en is het niet gelukt om daar weer bovenuit te komen. Op het moment van schrijven staat Bitcoin volgens gegevens van CoinMarketCap op $6.871. Andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS), Litecoin (LTC) en Stellar (XLM), vertonen in de afgelopen 24 uur verliezen van tussen de 5% en 8%.

bitcoin_daalt_weer_onder_de_6900_dollar_altcoins_verliezen_tussen_de_5_en_8_procent_grafiek

Nadat Bitcoin op 7 augustus onder de $7.000 zakte, nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een beslissing over de door VanEck & SolidX Bitcoin Trust voorgestelde BTC-ETF’s (exchange-traded funds) uitstelde tot september, is de cryptocurrency sindsdien middenin de regio van $6.000 blijven schommelen, waarbij het lage volume een belangrijke rol speelde. $7.000 bleek te hoog gegrepen voor Bitcoin en analisten noemen nu $6.500 als support level.

Het grote struikelblok voor Bitcoin is opnieuw het dagelijkse handelsvolume van de digitale munt, dat momenteel iets meer dan $4 miljard bedraagt. Bij eerdere rally’s waarbij BTC belangrijke support levels zoals $9.000 en $10.000 testte, overtrof dat volume gemakkelijk de $5 miljard en kwam het zelfs in de buurt van $6 miljard.

Hoewel de noodzaak voor Bitcoin om eerst af te dalen naar $5.000 alvorens het aan een grote rally kan beginnen wat overdreven lijkt, is het wel duidelijk dat de bearmarkt voorlopig nog niet voorbij is. Pas wanneer de cryptomarkt een goed herstel op de middellange termijn initieert na het tonen van stabiliteit in de regio van $7.000 tot $9.000 mag stilletjes beweerd worden dat de bearmarkt ten einde is. Echter zal dat zeker nog wel even op zich laten wachten en worden de voorspellingen van Alexis Ohanian, Tom Lee en Arthur Hayes, nu september al voor de deur staat, steeds minder geloofwaardig.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws