Timo Bult Timo Bult
26/04/2022 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:55

Bitcoin pensioen: Investeringsreus Fidelity wil spaarders de optie geven

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin pensioen: Investeringsreus Fidelity wil spaarders de optie geven

Foto: ulev33/Shutterstock

Financieel dienstverlener Fidelity Investments wil pensioenspaarders toestaan bitcoin (BTC) aan hun 401(k) rekeningen toe te voegen. Fidelity wordt door maar liefst 23.000 bedrijven gebruikt voor hun pensioenplannen, en dus is dit groot bitcoin nieuws.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin voor pensioen

Een 401(k) rekening is een door de Amerikaanse staat gesteunde rekening waarmee werknemers kunnen investeren. De bijdragen aan deze rekening komen direct van de salarisstrook en in sommige gevallen doet de werkgever ook een duit in het zakje, afhankelijk van het gevoerde beleid. In 2019 zat er zo’n $6,2 biljoen aan waarde in alle 401(k)’s.

Fidelity wil bitcoin nu een van de keuzes maken waarin geïnvesteerd kan worden, zo meldt The Wall Street Journal. De dienstverlener verzorgt de pensioenen van zo’n 23.000 bedrijven. Hierdoor zullen de werknemers van deze bedrijven bitcoin als optie te zien krijgen voor hun pensioenplannen. Zij hoeven hier natuurlijk niet in investeren.

De keuze van Fidelity om bitcoin toe te voegen vloeit voort uit de “groeiende en organische interesse vanuit klanten.” Zij zouden een “gevarieerde reeks producten en beleggingsoplossingen,” willen hebben, aldus Dave Gray, hoofd pensioenaanbod bij Fidelity, en voegt hieraan toe:

“We verwachten volledig dat cryptocurrency de manier zal bepalen waarop toekomstige generaties denken over beleggen voor de korte en lange termijn.”

Tot 20% van pensioen in bitcoin

Pensioenspaarders kunnen tot 20% van hun 401(k) rekening omzetten in bitcoins, mocht het plan inderdaad worden uitgevoerd. Al kunnen de individuele bedrijven dit limiet wel zelf naar beneden bijstellen. Werknemers die ervoor kiezen bitcoin toe te voegen aan hun pensioeninvesteringen krijgen naar verluidt een melding met daarin informatie over wat cryptocurrencies zijn, ter educatie. Wil jij ook meer leren over Bitcoin? Word lid van Crypto Insiders Premium en probeer de eerste 30 dagen gratis! 

De stap is zeker geen verrassing gezien de eerdere uitspraken vanuit Fidelity. In februari van dit jaar publiceerde het nog een rapport met daarin zijn bevindingen wat betreft Bitcoin, en die waren uitermate positief:

“Bitcoin bezit duidelijk veel goede eigenschappen van geld, het combineert de schaarste en duurzaamheid van goud met het gebruiksgemak, de opslag en transporteerbaarheid van fiat.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie