Timo Bult Timo Bult
05/03/2023 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2023 18:05

Crypto Rewind week 9: Groot cryptobedrijf op omvallen, Ripple opent de aanval

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Rewind week 9: Groot cryptobedrijf op omvallen, Ripple opent de aanval

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Er is deze week weer veel gebeurd in het crypto nieuws! In dit nieuwsoverzicht lees je het interessantste nieuws van deze week. Zo kan jij de nieuwe week goed voorbereid van start gaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Belangrijk crypto-bedrijf Silvergate staat op omvallen

Te beginnen met het belangrijkste nieuws van deze week. Silvergate Capital, een cryptobank die diensten verleent aan veel grote cryptocurrency-bedrijven, kampt met financiële problemen. Het bedrijf waarschuwde eerder al “minder dan goed gekapitaliseerd” te zijn, waardoor een faillissement waarschijnlijk is.

Verschillende grote bedrijven, waaronder stablecoin-uitgevers Circle en Paxos, en cryptobeurs Coinbase, hebben hun samenwerking met de bank opgeschort. Tether en MicroStrategy hebben daarnaast verduidelijkt dat ze geen blootstelling hebben aan Silvergate. De markten reageerden deze week met een daling op dit nieuws. Zo maakte bitcoin (BTC) de grootste daling in 4 maanden tijd.

Advertentie

Ripple opent vuur op Verenigde Staten

De Verenigde Staten, met name de Securities and Exchange Commission (SEC), neemt een harde houding aan tegen de crypto-industrie, met Ripple verwikkeld in een juridische strijd sinds eind 2020. Het juridische hoofd van Ripple, Stuart Alderoty, vindt dat cryptobedrijven die in de VS zijn geregistreerd naar het buitenland moeten verhuizen vanwege de bevooroordeelde houding en invloed van de SEC. Onlangs heeft de SEC haar inspanningen tegen de industrie geïntensiveerd, waarbij bedrijven als LBRY en Kraken met rechtszaken en boetes te maken kregen.

De VS schieten zichzelf mogelijk in hun voet. Uit een rapport van hetzelfde bedrijf in samenwerking met Faster Payments Council blijkt namelijk dat 97% van de 281 ondervraagde bedrijven gelooft dat cryptocurrencies en blockchain de komende drie jaar een sleutelrol zullen spelen in het mogelijk maken van snellere betalingen.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Meer duidelijk over lanceerdatum grote Ethereum update

Deze week maakten de ontwikkelaars van Ethereum (ETH) meer bekend over de lanceerdatum van Shanghai, een update waarmee stakers eindelijk hun ETH kunnen opnemen. Naar verwachting kan de mainnet lancering in de tweede week van april volgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie