Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/03/2020 13:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2020 13:12

De drie grootste fouten die cryptocurrency traders maken volgens Mike Novogratz

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De drie grootste fouten die cryptocurrency traders maken volgens Mike Novogratz

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, geeft advies over hoe je deze lastige periode in zowel de aandelenmarkt als de markt voor cryptocurrency kan overleven.

Novogratz, tevens voormalig Goldman Sachs partner, heeft de meest voorkomende fouten die traders maken op een rijtje gezet en sprak zich uit over het feit dat hij weinig vertrouwen heeft in Bitcoin.

Vandaag is Novogratz ondervraagd tijdens de Off the chain podcast van de Bitcoin-fanaat en host Anthony Pompliano. De vragen die gesteld werden hadden te maken met de huidige chaos die plaatsvindt in de markt en met de verlaagde rente die doorgevoerd is in de Verenigde Staten. Ook werden er vragen gesteld over de de grootste fouten die traders maken, nu de crypto-markt vrijwel net zo hard keldert als de aandelenmarkt.

  1. De grootste fout die de meeste traders maken is het moment van instappen. Op het moment dat de markt breekt stappen mensen veel te vroeg weer in. Het wordt altijd veel erger dan je denkt. Ik zeg meestal tegen mezelf dat ik eerst maar een blokje om moet en een week later moet gaan kijken of ik echt in wil stappen. Na een week wordt het meestal wel iets beter. Als dat niet het geval is, blijven de aandelen meestal nog wel even in die slechte positie.
  2. Kijk naar positieve verhalen, op het moment dat de marges gunstiger worden betekent dat vaak dat die asset weer in positief daglicht komt te staan.
  3. De bovenstaande tip betekent niet dat je niet in kan stappen in aandelen of cryptocurrencies die al hard gaan of zijn gegaan, maar vraag jezelf dan af of je dit doet om snel geld te verdienen of omdat je het voor langere tijd vast wilt houden.

Novogratz gaf een voorbeeld van een aandeel. Het desbetreffende aandeel was die van Churchill Downs (CHDN), de eigenaar van de jaarlijkse Kentucky Derby. De afgelopen zes weken is het aandeel gedaald van $160 dollar naar $50. Ook al is de Kentucky Derby afgeblazen, ze hebben dat jaar $100 miljoen dollar gedraaid. Het is een bedrijf dat goed is voor $5 miljard dollar, en dat aandeel is nu te koop voor de helft van de prijs. Doe onderzoek naar dit soort gevallen, kijk waar de echte waarde ligt van het bedrijf.

Maar hoe zit dat met Bitcoin? Novogratz verwacht geen flinke stijgingen tenzij er deflatie plaats gaat vinden. Daarmee refereerde hij aan de halving die Bitcoin zal doorstaan over 52 dagen.

Afgelopen week zakte de koers van bitcoin (BTC) naar een jaarlijkse low van $5.301. Naar aanleiding hiervan tweette Novogratz dat het vertrouwen in Bitcoin verdampt is. In de tweet stond:

Bitcoin is altijd afhankelijk geweest van vertrouwen. Eigenlijk alle cryptocurrency wel. En het lijkt erop dat het vertrouwen wereldwijd verdwenen is. 

Novogratz waarschuwt crypto-investeerders voor gebeurtenissen zoals deze. Een wereldwijde crisis zoals het coronavirus kan erg bearish zijn voor Bitcoin. Eerder deze maand gaf hij aan dat investeerders sneller geneigd zijn hun activa te liquideren tijdens dit soort gebeurtenissen.

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Er is ook weer een korte update van onze analist Michiel! Wees alsjeblieft voorzichtig op dit moment. Alle markten blijven doorrazen naar beneden en het moment van knife catching is aangebroken. Je kan geluk hebben, maar voor hetzelfde geld sta je met een paar dagen -30%.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie