Kevin Schijven Kevin Schijven
29/01/2021 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2021 14:11

Elon Musk zet bitcoin (BTC) in Twitter bio; BTC koers stijgt als een raket

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Elon Musk zet bitcoin (BTC) in Twitter bio; BTC koers stijgt als een raket

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde, heeft zojuist bitcoin (BTC) onder zijn naam op Twitter gezet en lijkt daarmee direct een grote invloed te hebben op de koers.
Vlak nadat Musk bitcoin in zijn bio zette, steeg de bitcoin koers met bijna 17% in een half uur tijd, van onderin $32.000 naar een piek van op het moment van schrijven $37.850. Ook de koers van andere cryptocurrencies kleuren langzamerhand groen. Musk plaatste daarnaast het volgende bericht op Twitter:


Wat precies onvermijdelijk was, is niet helemaal duidelijk. Sommige mensen gaan ervanuit dat hij bitcoin bedoelt, aangezien dat nu onder zijn naam staat, en anderen gaan er weer vanuit dat hij naar Dogecoin (DOGE) verwijst.
Zoals vanochtend op Crypto Insiders al was te lezen steeg de DOGE koers met maar liefst 1000% omhoog afgelopen nacht. Er is momenteel een soort van beleggingsstrijd gaande tussen Wall Street hedgefondsen en de Reddit community van ‘WallStreetBets,’ en deze strijd lijkt zo langzamerhand over te slaan naar de crypto-markt.
Musk, met bijna 44 miljoen volgers op Twitter, heeft al vaker getweet over Dogecoin. Toch gaf hij onlangs toe zelf niets te bezitten. Ki Young Ju van onderzoeksbureau CryptoQuant meldde gisteren nog dat bitcoin er bearish uitziet. Vandaag meldt de onderzoeker dat de tweet van Musk alle bearish signalen overschrijdt:


Musk is overigens niet de enige miljardair met bitcoin onder zijn naam op Twitter. Twitter CEO Jack Dorsey heeft de cryptocurrency al langer onder zijn naam staan. Het is bekend dat hij er een grote voorstander van is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie