Timo Bult Timo Bult
25/02/2021 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2021 12:00

'Oeroude' bitcoins (BTC) uit 2010 verplaatst, waar gingen ze naartoe?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Oeroude' bitcoins (BTC) uit 2010 verplaatst, waar gingen ze naartoe

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) whales veel BTC verkochten in februari. Ook gisteren waren er weer activiteiten waar te nemen bij de whales. Dit keer ging het om een wel hele bijzondere whale!
Een whale is een bitcoin wallet met heel veel bitcoins in bezit. Men kijkt vaak naar wat deze entiteiten doen; nemen zij winst dan is het wellicht slim om dit zelf ook te doen, en vice versa. Whales zijn er in alle vormen en maten. Zo heb je whales als Tesla en MicroStrategy, maar ook hele oude whales.
Gisteren deed zo’n oude whale een transactie. De whale in kwestie had zo’n 100 bitcoins op zijn wallet staan die de persoon in 2010 ontving als mining beloning. Destijds kregen miners nog 50 bitcoins per gemined block, nu is dat 6,25 BTC.

“Een aantal oude coins zijn vandaag verplaatst (100 BTC uit juni 2010).

Het is zeer zeldzaam om bitcoins uit het pre-GPU-tijdperk te zien bewegen, het is de afgelopen jaren slechts tientallen keren voorgekomen.

En nee, het is waarschijnlijk niet Satoshi.”


In 2010 waren bitcoins minder dan een dollar waard. Op dit moment zijn de 100 bitcoins ongeveer $5 miljoen waard, een prima rendement dus! De whale lijkt een deel van zijn winst uit te willen gaan cashen. 50 BTC ging namelijk richting de Duitse peer-to-peer exchange Bitcoin.de. De rest staat in een nieuwe wallet.
Was het Satoshi Nakamoto, de mysterieuze uitvinder van Bitcoin? Waarschijnlijk niet. Nog nooit werd een van de geschatte 1,1 miljoen bitcoins van de ontwikkelaar verplaatst. Dat een whale uit dat tijdperk bitcoins verplaatst is overigens al zeldzaam genoeg. Slechts 12 keer eerder werden transacties met bitcoins van voor augustus 2010 waargenomen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie