Kevin Schijven Kevin Schijven
09/02/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2021 15:48

Tesla & Elon Musk zorgden voor snelste bitcoin (BTC) koersstijging ooit, stablecoin instroom suggereert verdere stijging

Nieuws
Tesla & Elon Musk zorgden voor snelste bitcoin (BTC) koersstijging ooit, stablecoin instroom suggereert verdere stijging

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Gisteren bleek uit een document van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat Tesla, de grote autofabrikant van de rijkste man op aarde, Elon Musk, maar liefst $1,5 miljard in bitcoin (BTC) investeert.
Het nieuws maakt behoorlijk wat los in de markt. De fear of missing out (FOMO) sloeg toe en de koers van bitcoin schoot naar een nieuwe all-time high (ATH) rond $48.000. Het was de snelste stijging van de bitcoin koers in zijn 12-jarig bestaan, meldt Bloqport:


Deze FOMO ging gepaard met enorme drukte op cryptocurrency-exchanges die (wederom) weer problemen hierdoor ondervonden. De Amerikaanse exchange Kraken meldt aan persbureau Reuters dat de recente stijging in handelsvolume vijf keer zo hoog was dan verwacht werd:


Daarnaast ging deze koersstijging gepaard met een enorme liquidatie van maar liefst $500 miljoen aan shortposities, meldt Unfolded op basis van gegevens van Bybt.com:


Onderzoeker Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, denkt dat we binnenkort een bitcoin prijs van $50.000 zullen zien. Hij baseert deze voorspelling op een enorme instroom van stablecoins naar exchanges dat historisch gepaard gaat met een stijging van de bitcoin koers:


Volgens RBC, een Canadese investeringsbank, zou Apple in de voetstappen van Tesla moeten volgen door ook in bitcoin te investeren. Daarnaast zou Apple veel kunnen verdienen door zelf een cryptocurrency-exchange op te starten, zegt de bank.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie