Kevin Schijven Kevin Schijven
05/02/2021 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2021 07:07

Visa maakt bitcoin (BTC) bankdiensten makkelijker, deze neobank test API als eerst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Visa maakt bitcoin (BTC) bankdiensten makkelijker, deze neobank test API als eerst

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Visa is van plan nieuwe software te lanceren waarmee banken diensten kunnen aanbieden voor cryptocurrencies. First Boulevard zal als eerst deze nieuwe application programming interface (API) van Visa testen, kondigt de betalingsgigant op 3 februari aan:


First Boulevard is een zogenaamde neobank, of online bank, gericht op de zwarte gemeenschap. Het doel is om deze gemeenschap gemakkelijk toegang te geven tot de nieuwe activaklasse.
Hiervoor werkt Visa samen met Anchorage, die als zogeheten custodian zal fungeren en crypto als bitcoin (BTC) zal bewaren voor klanten. Anchorage ontving onlangs als allereerste crypto-bedrijf een nationale bankvergunning in de VS van de Office of The Comptroller of the Currency (OCC).

“Met dit proefprogramma willen we de waarde van Visa uitbreiden naar onze klanten van neobanken en financiële instellingen door een gemakkelijke brug te bieden naar crypto-activa en blockchain-netwerken.”

Aldus Jack Forestell, CPO van Visa. Donald Hawkins, CEO van First Boulevard, zegt:

“We zijn verheugd om samen te werken met de leider in digitale betalingen, Visa, en hun crypto-API’s te gebruiken om een ander kanaal te bieden voor de zwarte gemeenschap om toegang te krijgen tot crypto als een nieuwe activaklasse die kan helpen bij het opbouwen van rijkdom.”

Tijdens de Black Lives Matter protesten vorig jaar in de VS spoorde Isaiah Jackson, auteur van Bitcoin & Black America, zwarte Amerikanen aan om bitcoin te kopen als een vorm van vreedzaam protest en een manier om het verschil tussen rijk en arm te verkleinen.
Visa meldde afgelopen week dat het overweegt om bepaalde cryptocurrencies zoals stablecoins aan zijn gigantische betalingsnetwerk toe te voegen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie