Kevin Schijven Kevin Schijven
11/02/2021 19:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2021 19:42

Zullen centrale banken ooit bitcoin (BTC) bezitten? ECB president geeft haar mening

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zullen centrale banken ooit bitcoin (BTC) bezitten ECB president geeft haar mening

Centrale banken zullen op de korte termijn geen bitcoin (BTC) in huis hebben, zegt Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB).

“Het is zeer onwaarschijnlijk, ik zou zelfs zeggen dat het uitgesloten is.”

Aldus Lagarde in een interview met The Economist, gerapporteerd door Business Insider op 10 februari. Lagarde haalde vorige maand ook al uit naar bitcoin. Toen zei ze dat het voornamelijk gebruikt werd in “verwerpelijke witwaspraktijken” en gereguleerd moest worden, al kon ze dat niet onderbouwen.
Ook Janet Yellen, de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, zegt weer dat de “misbruik” van cryptocurrencies als bitcoin een groeiend probleem is. Ze beweert dat crypto gebruikt wordt als een tool voor terrorismefinanciering, maar ook zij onderbouwt dit  niet:


In tegenstelling zegt Ruchir Sharma, Chief Global Strategist van Morgan Stanley, in een nieuw rapport dat “cryptocurrencies hier zijn om te blijven als een serieuze activaklasse.” Hij noemt twee hoofdzakelijke redenen hiervoor op. Ten eerst neemt het vertrouwen in fiatgeld af doordat centrale banken massale hoeveelheden fiatgeld printen. Ten tweede zien jongere generaties crypto als een spannende nieuwe vooruitgang op traditioneel geld.

“Dus zelfs als de prijs van bitcoin inzakt, zoals voorheen, kan de stormloop van 2020 niet worden genegeerd als een irrationele manier. Cryptocurrencies zijn nog jong, ze kampen nog steeds met groeipijnen. Maar ze beloven ook snelheid, transparantie en lage kosten die traditionele betalingskanalen niet kunnen evenaren.

Ze voldoen aan een groeiende vraag naar een digitaal alternatief voor goud, een activum dat beleggers waarschijnlijk zal beschermen tegen het massaal drukken van geld en de dreiging van inflatie.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie