Timo Bult Timo Bult
23/12/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2019 18:20

Bitwise reageert op zorgen omtrent marktmanipulatie bitcoin (BTC) ETF

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitwise reageert op afwijzing bitcoin (BTC) ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot op heden nog geen enkel bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd. De grootste zorgen van de SEC hebben te maken met marktmanipulatie en wees daarom de aanvraag van Bitwise en de New York Stock Exchange (NYSE) in oktober af. Bitwise reageerde afgelopen week op de afkeuring.
Volgens de SEC moet een handelsplatform ontworpen zijn om frauduleuze en manipulatieve acties te vermijden,” iets wat Bitwise en NYSE niet voldoende gedaan zouden hebben. Bitwise stelt in een reactie echter dat specifieke markten niet zomaar gemanipuleerd kunnen worden dankzij het ontwerp van Bitcoin in zijn geheel:

De inherente fungibiliteit van Bitcoin en het gedistribueerde karakter van de markt zorgen voor effectieve arbitrage tussen verschillende handelsplatforms, wat Bitcoin helpt isoleren tegen pogingen om individuele markten te manipuleren.

Aldus Bitwise in de reactie. Verder argumenteert het bedrijf dat er al concrete en effectieve regels zijn goedgekeurd voor de CFTC, een andere toezichthouder in de Verenigde Staten. Deze regels worden bijvoorbeeld gebruikt door CME’s bitcoin futurescontracten. De prijs van bitcoin die CME aanhoudt wordt bepaald op basis van de bitcoin-prijs op Coinbase, Gemini, itBit, Kraken en Bitstamp. Het manipuleren van de BTC koers op een enkele exchange heeft dus geen zin.
Tot nu toe heeft Bitwise nog geen nieuwe aanvraag ingediend bij de SEC. Bitwise noemde de afwijzing van de SEC destijds “vooruitgang” en het is dus de verwachting dat het een nieuwe aanvraag in zal gaan dienen. Daarnaast werd onlangs bekend dat de SEC zijn beslissing voor Bitwise’s ETF gaat herzien.

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Beslissing Wilshire Phoenix ETF uitgesteld

De SEC besloot op 20 december om de beslissing over een andere ETF uit te stellen tot februari 2020. Het ETF van Wilshire Phoenix is anders dan de aanvraag van Bitwise aangezien het hier om aandelen van een trustfonds gaat.
Het fonds dat Phoenix voorstelt bevat bitcoin en T-Bills, korte termijn obligaties van de Verenigde Staten. De aanvraag van Wilshire Phoenix is op dit moment de enige aanvraag die nog in behandeling is.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie