Kevin Schijven Kevin Schijven
31/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2019 15:45

Blockchain streamingplatform DLive stapt over naar BitTorrent en TRON (TRX)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Blockchain streamingplatform DLive stapt over naar BitTorrent en TRON (TRX)

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

DLive, een streamingplatform gebaseerd op blockchain-technologie, stapt over naar het ecosysteem van BitTorrent, het populaire peer-to-peer (P2P) bestanduitwisseling-platform. Dat kondigt het bedrijf aan middels een persbericht gepubliceerd op 30 december.


DLive, dat momenteel op de Lino blockchain zit en voorheen op Steem zat, zal overgezet worden op de blockchain van TRON (TRX). Eigenaren van LINO tokens zullen worden gecompenseerd, zegt DLive.
DLive wordt ook samengevoegd met BLive, het veel kleinere streamingplatform van TRON zelf. DLive meldt dat het gebruik zal maken van het BitTorrent File-Sharing System (BTFS). TRON nam vorig jaar nog BitTorrent over.
DLive haalde in april dit jaar de populaire YouTuber PewDiePie binnen om exclusief voor het platform te streamen. Charles Wayn, CEO van DLive, meldt dat hij blij is met de overstap:

We zijn dolblij dat we de kans krijgen deel uit te maken van het BitTorrent-ecosysteem. Ik heb ze zien pionieren in de digitale peer-to-peer-ruimte. Het doel van DLive om makers en gemeenschappen te belonen is een stap dichterbij met de uitbreiding van deze nieuwe onderneming.

Justin Sun, CEO van TRON en BitTorrent, meldt het volgende:

DLive is een van de beste voorbeelden uit de praktijk wat mogelijk is wanneer je blockchain en digitale media combineert. DLive is een geweldige oplossing voor live mediaproducenten. Bedenk eens hoe waardevol live streaming content al is voor gecentraliseerde sociale mediaplatforms die profiteren van het harde werk van hun gebruikers.

Sun meldde onlangs dat het aantal gedecentraliseerde apps (dApps) en gebruikers op TRON nieuwe records heeft bereikt. Kort daarvoor zei hij dat hij $1 miljoen gaat doneren aan de inspanningen van klimaatactiviste Greta Thunberg.
De laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David van dit jaar staat online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie