Rico Engelbarts
13/08/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2020 09:55

CEO van BitGo over lockdown-maatregelen: 'Stop 3% van je portfolio in bitcoin (BTC)'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CEO van BitGo over lockdown-maatregelen 'Stop 3% van je portfolio in bitcoin (BTC)'

Coronavirus lockdowns zullen ervoor zorgen dat mensen uit fiat geld stappen en goud en bitcoin (BTC) kopen, waarschuwt de CEO van de cryptocurrency vermogensbeheerder BitGo.
In een aantal tweets van 12 augustus van Mike Belshe, spoorde hij zijn volgers en investeerders aan om minimaal 3% van hun portfolio in bitcoin te hebben. terwijl vele landen in de wereld hun lockdown-maatregelen aanscherpen, vindt Belshe dat Amerika op een soort gevangenis begint te lijken.
“De regering wordt gedwongen om lockdowns te handhaven voor politieke correctheid, wat hen zal dwingen om nog sneller geld te drukken. Institutionele beleggers signaleren dit en erkennen dat de devaluatie het moeilijk zal maken om contanten vast te houden”, schreef hij.
Die institutionele partijen haalden deze week de krant, toen het miljardenbedrijf MicroStrategy aangaf dat het bitcoin als zijn schatkistreserve heeft aangenomen. Een buy-in van $250 miljoen gaf het daadwerkelijke gevoel van verandering, waarbij CEO Michael Saylor de unieke eigenschappen van bitcoin als geld benadrukte.
“Ze zoeken naar alternatieven, en het … komt neer op Bitcoin en goud,” vervolgde Belshe.
“Als je nu geen Bitcoin hebt, is het tijd om ten minste 3% van je nettowaarde in Bitcoin te steken. Dit is het laagste risico, de hoogste asymmetrische opwaartse investering die je waarschijnlijk tijdens je leven zult zien. Of stop de lockdown. Maar koop toch Bitcoin.” voegde hij hieraan toe.
Al een tijd ligt het uitgangspunt achter lockdowns onder zware kritiek van Bitcoin-supporters. In het specifiek heeft Saifedean Ammous, auteur van ‘The Bitcoin Standard’, de maatregel bekritiseerd aangezien hij denkt dat dit op lange termijn juist veel schadelijker voor een land en haar bevolking is dan het coronavirus.
Door een duidelijke overeenkomst tussen inflatoire fiatvaluta en verminderde welvaart zien we dat bitcoin toch echt de enige oplossing is voor degenen die willen sparen voor de toekomst. Dat werd deze week nogmaals benadrukt door data die de correlatie tussen de prijsactie van bitcoin en de balansen van centrale banken toonde.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie