Kevin Schijven Kevin Schijven
29/10/2020 18:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2020 18:07

David Hasselhoff is Satoshi? Bitcoin is bijna jarig, beroemdheden feliciteren BTC in hilarische video!

Nieuws
David Hasselhoff is Satoshi? Bitcoin is bijna jarig, beroemdheden feliciteren BTC in hilarische video

Bitcoin (BTC) viert op 31 oktober zijn verjaardag. Het is alweer bijna twaalf jaar geleden dat Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van bitcoin, zijn beruchte white paper uitgebracht.
Halborn, een cybersecuritybedrijf voor blockchain-bedrijven vroeg een aantal beroemdheden om de moeder aller cryptocurrencies een fijne verjaardag toe te wensen. Het resultaat hiervan is in het volgende vermakelijke filmpje te zien:
https://www.youtube.com/watch?v=1yj8Z1vUgTY
De volgende beroemdheden verschijnen o.a. in de video: Rappers Soulja Boy en RZA, leider van de Wu-Tang Clan. Charlie Sheen, de Amerikaanse acteur bekend van Platoon, Wall Street en Two and a Half Men. Gilbert Gottfried, de Amerikaanse stand-up comedian en stemartiest, bekend van Aladdin. Carol Baskins, CEO van Big Cat Rescue, bekend van The Tiger King. Hassan Johnsen, bekend als ‘Wee-Bey’ uit de HBO serie The Wire. En David Hasselhoff, bekend van Knight Rider en Baywatch, en Guinness World Record houder van de meest bekeken man op TV.
Hasselhoff beweert zelfs dat hij de bedenker is van bitcoin. Alhoewel de echte identiteit van Satoshi nog steeds onbekend is, mogen we ervan uitgaan dat het hoogstwaarschijnlijk niet “The Hoff” is.
Bitcoin viert meerdere verjaardagen per jaar. Op 31 oktober is dat voor de publicatie van de white paper. De tweede verjaardag valt op 3 januari, de dag dat de eerste block van bitcoins blockchain was gemined. Soms wordt ook de eerste bitcoin transactie op 12 januari gevierd. Dan is er nog de Bitcoin Pizza Day. Op 22 mei 2010 werd bitcoin voor het eerst als betaalmiddel gebruikt om twee pizza’s te kopen. Dat was toen voor 10.000 BTC, die zouden hedendaags meer dan $130 miljoen waard zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie