Kevin Schijven Kevin Schijven
28/10/2020 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2020 19:01

DeFi is de grootste dreiging voor Ethereum 2.0 staking, zegt Consensys

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi is de grootste dreiging voor Ethereum 2.0 staking, zegt Consensys

Foto: BestForBest/Shutterstock

De eerste fase (0) van het langverwachte Ethereum 2.0 lanceert wellicht nog voor het einde van dit jaar. Hiermee maakt het blockchain-netwerk de overstap naar een Proof-of-Stake systeem, wat betekent dat gebruikers hun ether (ETH) vast kunnen zetten in ruil voor beloningen. Dit heet staking.
De opkomst van de decentralized finance (DeFi) markt kan hier echter wellicht roet in het eten gooien, meldt Consensys, een Ethereum softwarebedrijf, in een nieuw rapport op 27 oktober:


De DeFi-markt, die voornamelijk op Ethereum draait, trok de afgelopen maanden veel investeerders aan. Via DeFi-projecten kan men ook ether (en andere crypto) vastzetten in ruil voor beloningen, genaamd yield farming.
Het is momenteel nog onduidelijk wat de beloning zal zijn voor staking op ETH 2.0 en hoe lang men deze tokens moet vastzetten om überhaupt beloond te worden. Volgens Consensys kan dat betekenen dat veel investeerders er liever voor kiezen om hun ETH vast te zetten in DeFi-projecten voor meer en sneller rendement.

Het is niet onredelijk om je zorgen te maken dat ETH-houders (in het beste geval) zouden wachten om te zien hoe vroege rendementen zich verhouden tot DeFi-rendementen, of (in het slechtste geval) helemaal niet zouden ‘riskeren’ om ETH vast te zetten tot fase 1.5 (wat waarschijnlijk minstens nog een jaar is verwijderd).

Aldus het onderzoeksrapport. Mocht dit kloppen, dan kan dit wellicht het ETH 2.0 netwerk in de problemen brengen. Consensys meldt dat Ethereum 2.0 hierdoor zonder “de vereiste vastgezette ETH kan komen te zitten die benodigd is om het netwerk voldoende veilig en gedecentraliseerd te maken.”
Minimaal 32 ETH is benodigd voor staking. Mensen die hieraan mee willen doen met minder zullen dat via een zogenaamde staking pools moeten doen. Deze eerste fase van ETH 2.0 introduceert overigens alleen staking. Andere verbeteringen, zoals betere opschaling, zullen pas in een latere fase verschijnen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie