Ivo Melchers Ivo Melchers
18/01/2023 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2023 12:02

Crypto aandelen schieten omhoog: Coinbase stijgt 69% en Microstrategy 74%

icon-finance
Finance nieuws

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

De afgelopen week stond vooral in het teken van de mooie stijging die bitcoin (BTC) en de gehele cryptomarkt heeft beleefd. Vorige week handelde de bitcoin koers namelijk nog om en nabij de $17.500, maar op het moment van schrijven is dat $21.237.

Gemeten vanuit de low die BTC op 21 november 2022 had neergezet van $15.476 op Binance, is de totale stijging tot de huidige koers maar liefst 37%.  Het zijn echter niet alleen de cryptocurrencies die flink in het groen staan: de aandelen van crypto-gerelateerde bedrijven zijn ook flink omhoog geschoten in de afgelopen weken.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase en Microstrategy aandeel uit diep dal

Eerder kon je in het crypto nieuws lezen dat het aandeel van cryptobeurs Coinbase (COIN) was gedaald tot een luttele $35, een nieuw dieptepunt. Vergeleken met de dag van de beursgang, wat tevens de all-time high is, een daling van bijna 92%. Op 6 januari was COIN echter nog iets verder weggezakt, naar een koers van $31,95.

Hierna is het echter dezelfde richting ingeslagen als bitcoin en de gehele cryptomarkt, aangezien het op 17 januari de dag sloot met een koers van $54,14. Dit betreft een totale stijging van maar liefst 69%.

Microstrategy (MSTR) is zelfs met 74% gestegen, gemeten vanaf zijn dieptepunt van iets meer dan $135 op 29 december. Het is namelijk gestegen tot net iets onder de $236.

Het grotere plaatje staat er echter nog altijd slecht voor, zoals de tweet van financieel adviseur Geneviewe Roch-Decter illustreert. Desondanks blijft het een goed gevoel om deze mooie stijgingen te zien in je portfolio.

Advertentie

Bitcoin mining aandelen

De aandelen van bitcoin mining-bedrijven zijn al helemaal flink de lucht in geschoten. Bitfarms en Marathon Digital Holdings mogen een stijgen van respectievelijk 140% en 120% noteren in de eerste twee weken van dit jaar. Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) is, gemeten vanaf de low op 28 december, verdubbelt naar een huidige koers van meer dan $8.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie