Thom Derks Thom Derks
02/03/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2023 07:00

Goldman Sachs wil crypto afdeling uitbreiden ondanks enorme ontslagronde

icon-finance
Finance nieuws
Goldman Sachs expande su división crypto a pesar de despidos masivos

Foto: Barbara Froehlich/Shutterstock

De grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs is van plan om zijn crypto afdeling uit te breiden. Dit blijkt uit uitspraken van Mathew McDermott, het hoofd van de afdeling voor digitale assets van Goldman Sachs. Op dit moment heeft de crypto-afdeling van Goldman Sachs ongeveer 70 mensen in dienst, terwijl dat er in 2020 nog slechts vier waren. De uitspraken zijn opvallend aangezien de bank onlangs nog 3.200 banen schrapte, de grootste ontslagronde sinds de financiële crisis van 2009.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Goldman Sachs?

Goldman Sachs behoort tot de grootste investeringsbanken van de Verenigde Staten en is opgericht in 1869. Wat dat betreft loopt de bank dus al lang mee in de top van de financiële wereld. Goldman Sachs is actief in verschillende gebieden van de financiële sector, waaronder investment banking, vermogensbeheer, fusies, overnames en nog veel meer.

Kort en krachtig kunnen we zeggen dat Goldman Sachs over het algemeen betrokken is bij de grootste en belangrijkste financiële transacties ter wereld. Wat dat betreft is het een goede zaak dat de investeringsbank blijkbaar in de toekomst van crypto gelooft.

De bank komt overigens ook vaak in het nieuws vanwege controverses, zoals beschuldigingen van frauduleuze praktijken en belangenconflicten. Ondanks deze kritiek blijft de bank een invloedrijke speler in de financiële wereld en speelt het een belangrijke rol in de ontwikkeling van de wereldwijde economie.

Advertentie

Goldman Sachs en crypto

Overigens is de zakenbank niet helemaal nieuw in de wereld van blockchain en Bitcoin. In december van het afgelopen jaar gaf McDermott ook al aan dat Goldman Sachs overweegt om verschillende crypto-bedrijven op te kopen. Hiervoor moesten volgens hem alleen de waarderingen van deze bedrijven wat redelijker worden.

Op dit moment zijn de waarderingen van deze bedrijven volgens hem nog veel te hoog. Het omvallen van FTX zou er volgens hem toe kunnen leiden dat veel bedrijven een deel van hun waardering verliezen. Het is nog maar de vraag of dat inderdaad gebeurd is. Sinds het omvallen van FTX bereikte bitcoin het dieptepunt van de bearmarkt, maar inmiddels staat de koers weer een stuk hoger.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie