Timo Bult Timo Bult
27/10/2022 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 12:11

Google geeft bitcoin de schuld van slechte resultaten derde kwartaal

icon-finance
Finance nieuws
Google geeft bitcoin de schuld van slechte resultaten derde kwartaal

Foto: Uladzik Kryhin / Shutterstock.com

Het is earnings seizoen en dus delen de grootste bedrijven ter wereld weer hun resultaten van het afgelopen kwartaal met de wereld. Zoals verwacht is het niet geweldig voor de meesten van hen. We zitten immers in een penibele situatie waarin oorlog en inflatie het wereldtoneel beheersen. Alphabet, het bedrijf achter Google, zag een afname in de groei van zijn advertentieomzet. Het bedrijf legt hiervan opvallend genoeg deels de schuld bij crypto!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Afname crypto-advertentieopbrengsten deels oorzaak

In het derde kwartaal van dit jaar behaalde Google een omzet uit advertenties van $54,4 miljard. Alhoewel dit ruim een miljard meer is dan vorig jaar, betekent het wel dat de groei van zijn advertentieproducten vertraagde. Die bedroeg 6% terwijl dit vorig jaar nog 41% was. Een groei van 6% is het laagste punt sinds 2013, stelt CNBC.

De omzet uit advertenties op YouTube zag zelfs een lichte daling. Dat was vorig jaar nog $7,2 miljard. Het afgelopen kwartaal bleef de teller steken op $7,07 miljard. De aandelen van Alphabet daalden dan ook in waarde in het afgelopen kwartaal.

Alhoewel de markt in het algemeen onder druk staat, legt de chief business officer van Google, Philip Schilder, de schuld van de afname in groei deels bij bitcoin (BTC) en co.:

“In het derde kwartaal zagen we een afname in de uitgaven van sommige adverteerders in bepaalde zoekgebieden. In de financiële dienstverlening zagen we bijvoorbeeld een terugval in de subcategorieën verzekeringen, leningen, hypotheken en crypto.”

Advertentie

Ook Google blijft niet ongeschonden in Bitcoin malaise

Dat de zaken voor Google vorig jaar rond deze tijd nog goed gingen is niet heel gek. Wanneer we naar de grafieken kijken dan zien we dat bitcoin destijds in een behoorlijke rally zat. De euforie kon niet groter zijn nadat de koning der cryptocurrencies weer richting de $70.000 steeg.

Bij crypto-bedrijven als Binance klotste het geld tegen de plinten en dus hadden zij genoeg geld voor sterke advertentiecampagnes. Dat beeld is nu heel anders. Bitcoin handelt op het moment van schrijven rond de $20.000 en van de euforie van vorig jaar is voor nu niets meer te merken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie