Timo Bult Timo Bult
02/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 09:37

Frankrijk gaat middelbare scholieren leren over bitcoin (BTC) en cryptocurrency

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Frankrijk gaat middelbare scholieren leren over bitcoin (BTC) en cryptocurrency

Frankrijk gaat een nieuwe educatieve module introduceren voor middelbare scholen. De module zal bitcoin (BTC) aan studenten introduceren en zal hen over verschillende vraagstukken omtrent cryptocurrency leren. De aanpassing werd al in juni van dit jaar geïntroduceerd maar zal binnenkort ook daadwerkelijk aangenomen gaan worden.
Volgens de nieuwe module moeten leraren hun studenten leren over de impact van bitcoin. Tijdens een aantal lessen zal studenten worden uitgelegd wat bitcoin is en wat de impact van de grootste cryptocurrency is op zowel de Franse als globale economie.
Leraren krijgen daarnaast een aantal uitlegvideo’s waarin verschillende vragen worden beantwoord. Dit zijn onder andere “Is bitcoin de valuta van de toekomst?”, “Heb jij vertrouwen in jouw valuta?” en “Kan bitcoin de euro vervangen?”
De module moet uiteindelijk leiden tot basiskennis over bitcoin, cryptocurrencies in het algemeen en welke rol ze kunnen gaan spelen in de toekomst. Het leren van jongeren over cryptocurrency is een positieve ontwikkeling. Het op vroege leeftijd introduceren van bitcoin kan een stimulering van de algehele adoptie teweegbrengen.
Frankrijk loopt op veel vlakken voorop wanneer het op cryptocurrency en blockchain-technologie aankomt. Zo stelde het land afgelopen september voor om een “gemeenschappelijk regelgevend kader” voor cryptocurrencies in Europe te introduceren. Daarnaast kan er in 4.000 tabakswinkels in Frankrijk bitcoin gekocht worden.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie