Home Nieuws Nokia gaat samenwerking aan met crypto startup om een ​​IoT-netwerk te bouwen

Nokia gaat samenwerking aan met crypto startup om een ​​IoT-netwerk te bouwen

Nokia, de in Finland gevestigde multinational en aanbieder van communicatie- en informatietechnologie, heeft een project aangekondigd om mensen in afgelegen plattelandsgebieden mobiele connectiviteit te bieden en hen te laten genieten van de voordelen van de digitale economie, zo meldt het blog van de telecom aanbieder

Nieuwe tools die de kosten van netwerkimplementatie en -onderhoud verlagen, zullen toegang tot deze gebieden creëren en gehoste netwerken van de Nokia-community zullen Internet of Things (IoT) -gegevens verzamelen en klanten in staat stellen geld te verdienen, individueel of via IoT Data Community Projects.

Nokia is één van de bedrijven die werkt met een Zwitserse cryptocurrency-startup genaamd Streamr. Deze startup codeert gegevens die worden verzameld door de op het internet aangesloten apparaten. De door Nokia gehoste netwerken zullen IoT-gegenereerde gegevens verzamelen om deze vervolgens te integreren in de Streamr Data Marketplace.

Tevens zullen de bovengenoemde Nokia netwerken gegevens van de op internet aangesloten apparaten in deze afgelegen gebieden naar de blockchain overbrengen. Sensoren zijn geïnstalleerd op plekken zoals boerderijen om irrigatie te reguleren en weerpatronen te voorspellen.

Afgelegen gemeenschappen hebben momenteel nauwelijks tot geen mogelijkheid om te kunnen betalen voor netwerkinfrastructuur om internetconnectiviteit te ondersteunen, wat de verdienmogelijkheden van bewoners significant zou kunnen verbeteren. Dergelijke communes reageren positief op de mogelijkheid om een ​​internetverbinding te hebben.

De technologie zou mogelijk miljarden potentiële breedbandgebruikers kunnen beïnvloeden, merkte het blog op.

Dergelijke bewoners begrijpen de waarde van het bijhouden van het nieuws, sociale media en entertainment opties en toegang tot gezondheidsdiensten. Bovendien erkennen ze het voordeel dat ze toegang hebben tot de actuele prijzen van de goederen die ze willen verkopen.

Dorpen om mobiel breedband te hosten

- Advertentie -

Via de netwerken kunnen afgelegen dorpen mobiele breedbanddiensten hosten en controleren. Klanten kunnen “zero-touch” basisstations instellen en binnen 15 minuten worden bediend.

Door dit initiatief hoeven klanten niet meer te betalen voor de installatie, bediening en het onderhoud van het basisstation. Bovendien zullen ze inkomsten halen uit de geleverde diensten.

Streamr, dat blockchain-technologie gebruikt om het streamen van gegevens mogelijk te maken, haalde vorig jaar $ 31 miljoen op in via een ICO

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.954,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.998,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.013,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.056,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.216,90 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...