Kevin Schijven Kevin Schijven
01/07/2020 11:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2020 11:06

Nvidia dient motie tot afwijzing in omtrent bitcoin en crypto-mining rechtszaak van $1 miljard

icon-mining
Mining
Nvidia dient motie tot afwijzing in omtrent bitcoin en crypto-mining rechtszaak van $1 miljard

Nvidia, de grote videokaartenfabrikant, heeft op 30 juni een motie tot afwijzing ingediend omtrent de rechtszaak waarin het bedrijf beschuldigd wordt van het verbergen van $1 miljard aan inkomsten uit de bitcoin- en cryptocurrency-mining industrie.
Nvidia bracht in 2017 de “Crypto SKU” uit, een GPU ontwikkeld specifiek voor crypto-mining. Echter sloeg dit apparaat niet aan, terwijl in 2017 en 2018 de GeForce producten van Nvidia populair waren voor mining.
In de class-action rechtszaak wordt Nvidia ervan beschuldigd een verkeerde voorstelling van $1,26 miljard aan inkomsten te melden en daarmee de ‘Securities Exchange Act’ te schenden. Volgens aanklagers zouden deze inkomsten niet alleen uit de gaming-markt behaald zijn, maar ook de crypto-mining industrie.

In plaats daarvan kozen de gedaagden voor een strategie die zou inspelen op de sterke vraag van miners naar GeForce GPU’s, terwijl ze beleggers ten onrechte vertelden dat de piek in de verkoop van GeForce afkomstig was van gamers, niet van miners, en waardoor het leek alsof NVIDIA’s kern gaming activiteiten immuun waren voor de volatiliteit van de cryptocurrency-markten.

Aldus de aanklacht. In de nieuwe motie tot afwijzing stelt Nvidia dat het bedrijf destijds aan investeerders duidelijk maakte dat het onmogelijk was om precies te achterhalen waarvoor klanten de videokaarten kochten. Nvidia verwijst in de motie naar een citaat uit 2018 waarin CEO Jensen Huang het volgende zei:

Of ze het nu kopen voor mining of kopen voor gaming, dat is nogal moeilijk te zeggen.

In andere woorden: Nvidia beweert dat het niet heeft gelogen over de herkomst van de  inkomsten. Tevens zouden de gegevens waarop de aanklacht is gebaseerd, onderzocht door Prysm en Jon Peddie Research, volgens Nvidia onbetrouwbaar zijn:

De cijfers van Jon Peddie berusten op een groot aantal niet-geïdentificeerde en onverklaarbare veronderstellingen en input. Dit maakt de analyse van Prysm nog minder betrouwbaar dan voorheen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie