Roy van Krieken Roy van Krieken
07/02/2022 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2022 16:01

Nexo oprichter: ‘Goedkoop geld’ door inflatie komt crypto ten goede

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nexo oprichter: ‘Goedkoop geld’ door inflatie komt crypto ten goede

Foto: bioraven/Shutterstock

De oprichter van cryptocurrency-lener Nexo, Antoni Trenchev, verwacht dat de Amerikaanse centrale bank uiteindelijk geen drastische stappen zal ondernemen om de inflatie in het land tegen te gaan. In een interview met CNBC liet Trenchev weten dat hij verwacht dat om die reden ‘goedkoop geld’ zal blijven bestaan. Dit is vervolgens erg goed nieuws voor de crypto industrie, aldus Trenchev.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goedkoop geld en crypto

Trenchev verwacht dat de Amerikaanse Federal Reserve niet daad bij woord zal voegen als het om het aanscherpen van het monetaire beleid gaat. Er gingen geruchten dat het orgaan renteverhogingen zou gaan doorvoeren om de inflatie in het land tot een minimum te beperken, maar steeds meer analisten zijn sceptisch over mogelijke maatregelen.

Ook Trenchev gaat er vanuit dat er geen drastische renteverhogingen zullen komen. Dat betekent in feite dat ‘goedkoop geld’, zoals Trenchev het noemt, zal blijven bestaan en dit kan de crypto industrie weer ten goede komen.

“Je weet dat ik erg sceptisch ben geweest over de acties van de Federal Reserve en de voorgestelde renteverhogingen en hoe dat zich uiteindelijk zal ontvouwen. Mijn mening is dat goedkoop geld hier is om te blijven, en dit is heel goed voor activa zoals crypto,”

Aan het begin van dit jaar maakte de Federal Reserve bekend dat zij hoogstwaarschijnlijk de rentes zouden gaan verhogen. Vervolgens zakte de Nasdaq behoorlijk in elkaar. Een dergelijke daling was al bijna een jaar niet meer gezien.

NFT’s en de metaverse

Volgens Trenchev heeft de metaverse ook een gigantische potentie. Hij geeft aan dat steeds meer vooraanstaande tech bedrijven zoals Meta, voorheen Facebook, dit nieuwe concept omarmen.

Trenchev stelt dat er binnen de metaverse als het ware een tweede economie gebouwd zal gaan worden. Vanzelfsprekend is dat cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) hier de valuta naar keuze zullen zijn, aldus Trenchev.

Ook de non-fungible token (NFT) sector staat volgens Trenchev op ontploffen. Hij geeft aan dat NFT’s gebruikt zullen worden voor real world zaken zoals eigendomsaktes van huizen of ander bezit. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie