Timo Bult Timo Bult
09/01/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2021 14:04

Ripple (XRP) moet schikken met SEC om erger te voorkomen, zegt crypto advocaat

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) moet schikken met SEC om erger te voorkomen, zegt crypto advocaat

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, heeft een serieuze aanklacht aan de broek gekregen van de Securities and Exchange Commission (SEC). XRP zou namelijk een effect zijn waarmee Ripple illegaal voor $1,3 miljard aan effecten heeft verkocht. De grote vraag blijft hoe deze situatie gaat eindigen. SEC commissielid Hester Peirce deed onlangs in een interview echter een aantal interessante uitspraken.
Gisteren was al op Crypto Insiders te lezen hoe de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, een aantal vragen omtrent de rechtszaak beantwoordde. Het is echter ook interessant om te horen wat de SEC er zelf over te zeggen heeft. Peirce is een commissielid en is een bekende naam binnen de cryptowereld. Zij is namelijk een voorstander van crypto en innovatie en wordt hierom ook wel de ‘Crypto Mom’ genoemd.
Uiteraard kon ze niet ingaan op de Ripple zaak specifiek. Maar in de algemene zin deed ze een aantal interessante uitspraken die vooral nu relevant zijn voor Ripple en XRP houders. Zij zei onder andere:

“Vaak zie je dat het geschil eindigt in een schikking – soms gaat het door en speelt het geschil zich daadwerkelijk af voor de rechtbank.”

En die schikking is van groot belang, zo stelt de binnen de crypto wereld bekende advocaat Stephen Palley. In een recente tweet schrijft Palley:

“Om XRP te laten overleven, moet Ripple een deal sluiten met SEC en niet vast blijven houden aan de lachwekkende waan van dat het succes zal hebben bij het Amerikaanse Hooggerechtshof […] Als ze om de bag holders geven, is dat de weg.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie