Kevin Schijven Kevin Schijven
25/06/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2020 14:55

Satoshi-claimer Craig Wright ontvangt voorlopig geen sancties, rechtszaak gaat naar jury

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Craig Wright ontvangt voorlopig geen sancties, rechtszaak gaat naar jury

Craig Wright, de Australiër die beweert dat hij Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is, ontvangt voorlopig geen sancties in de rechtszaak omtrent 1,1 miljoen bitcoin, ter waarde van zo’n $10 miljard. Dat meldt Arthur van Pelt op 24 juni:
https://twitter.com/MyLegacyKit/status/1275894562821681154
De bekende bitcoin SV (BSV) voorstander is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met Ira Kleiman, de broer van Wrights voormalige zakenpartner David Kleiman. Kleiman en Wright zouden samen 1,1 miljoen BTC gemined hebben in de beginjaren van bitcoin. Kleiman is van mening dat hij recht heeft op de helft. De bitcoin community is echter erg sceptisch of Wright deze BTC überhaupt in bezit heeft.
De advocaten van Kleiman hadden een motie ingediend tijdens de rechtszaak. Wright zou zich namelijk schuldig hebben gemaakt aan “meineed, vervalst bewijs en obstructie.” Alhoewel rechter Beth Bloom zegt bezorgd te zijn om de beschuldigingen, heeft ze de motie afgewezen.
Volgens Bloom is het namelijk aan de jury om over de zaak te oordelen. Dat betekent dat de rechtszaak doorgezet zal worden in een zogeheten trial by jury.
In een merkwaardige wending meldt Wright dat hij een deskundige in zal zetten tijdens de rechtszaak in de vorm van een psycholoog. Wright zou namelijk gediagnosticeerd zijn met autisme. Volgens de deskundige moet de rechtbank er rekening mee houden dat Wright autisme heeft omtrent zijn tegenstrijdige uitspraken.
Vooralsnog heeft Wright niet kunnen bewijzen dat hij daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is, noch dat hij de 1,1 miljoen BTC in bezit heeft. Calvin Ayre lijkt ervan overtuigd te zijn dat Wright alsnog zijn gelijk zal krijgen.


Wright klaagde vorig jaar enkele prominente figuren uit de cryptocurrency community aan, omdat ze hem niet geloven. Hij verloor de rechtszaak tegen rivaal en bitcoin cash (BCH) voorstander Roger Ver. Wright liet de rechtszaken tegen Blockstream CEO Adam Back en Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin vallen.
Vorige week meldde Gavin Andresen dat hij ook niet meer gelooft dat Craig Wright Satoshi Nakamoto is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie