Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2021 07:04

Stellar (XLM) werkt samen met Oekraïne aan ecosysteem voor een nationale digitale valuta, of CBDC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stellar (XLM) werkt samen met Oekraïne aan ecosysteem voor een nationale digitale valuta, of CBDC

De Stellar (XLM) Development Foundation gaat samenwerken met de Oekraïense overheid. Ze zijn van plan om samen een “ecosysteem voor digitale activa” te bouwen, waaronder wellicht een digitale nationale valuta, oftewel een central bank digital currency (CBDC).
Stellar heeft samen met het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie (opgezet in 2019) een memorandum van overeenstemming opgesteld voor de ontwikkeling van dit ecosysteem. Het verdrag werd eigenlijk al op 28 december ondertekend:


In de memorandum wordt gesproken van de ontwikkeling van een strategie omtrent cryptocurrencies en voornamelijk voor stablecoins als CBDC’s. Het is echter niet helemaal duidelijk of dit betekent dat Stellar zelf ook daadwerkelijk deze Oekraïense CBDC zal ontwikkelen of alleen het raamwerk.

“Het ministerie van Digitale Transformatie werkt aan het creëren van de juridische omgeving voor de ontwikkeling van virtuele activa in Oekraïne. Wij geloven dat onze samenwerking met de Stellar Development Foundation zal bijdragen aan de ontwikkeling van de virtuele activa-industrie en de integratie ervan in het wereldwijde financiële ecosysteem.

Een ander belangrijk aspect van deze samenwerking is het bijdragen aan de ontwikkeling van de infrastructuur voor een Oekraïense nationale digitale valuta. De meeste van ’s werelds toonaangevende landen ontwikkelen hun eigen nationale digitale valuta. De Nationale Bank van Oekraïne doet sinds 2017 onderzoek naar de mogelijkheid van CBDC-implementatie.”

Aldus Oleksandr Bornyakov, vice-minister van het ministerie van Digitale Transformatie. Vorige maand werd nog de allereerste stablecoin door een bank op het Stellar netwerk uitgebracht. Dat was een euro stablecoin in samenwerking met het Duitse Bankhaus von der Heydt (BVDH), een van Europa’s oudste banken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie