Kevin Schijven Kevin Schijven
22/10/2020 14:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2020 14:47

PayPal gaat geen bitcoin (BTC) verkopen, maar 'IOU’s,' hoe zit dat?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal gaat geen bitcoin (BTC) verkopen, maar IOUs, hoe zit dat

Gisteren kwam het grote nieuws naar buiten dat PayPal eindelijk de cryptocurrency markt instapt. Binnenkort kunnen bijna 350 miljoen klanten via het online betaalsysteem bitcoin (BTC) kopen, verkopen of opslaan. Vanaf 2021 wordt het zelfs mogelijk om met crypto te betalen bij zo’n 26 miljoen winkels via PayPal.
Dat heeft behoorlijk wat teweeggebracht in de crypto-markt. De koers van bitcoin schoot plotseling met meer dan 5% omhoog, en bereikte bijna $13.250, een nieuw jaarlijkse hoogtepunt. Toch is niet iedereen even overtuigd van de komst van PayPal. Bij nader inzien staat namelijk het volgende beschreven op de infopagina:

Momenteel kunt u alleen de cryptocurrencies die u op PayPal koopt, op uw rekening houden. Bovendien kan de crypto in uw account niet worden overgedragen naar andere accounts binnen of buiten Paypal.

Dat betekent dus dat de bitcoin en andere crypto die via PayPal is gekocht, niet kan worden verplaatst naar andere wallets. Zoals James Lopp, CTO van Casa zegt, gaat PayPal dus eigenlijk geen bitcoin verkopen, maar “I owe you’s (IOU’s)


Een bekend gezegde in de crypto-wereld is “not your keys, not your coins.” Als je de private keys (sleutels) niet zelf in handen hebt, dan is de bitcoin dus eigenlijk niet echt van jou.
Daar komt bij dat het ook niet mogelijk zal zijn om crypto, die je al hebt, naar PayPal over te maken om als betaalmiddel te gebruiken. Advocaat Jake Chervinsky zegt dat hij graag aan PayPal zou willen uitleggen dat dit niet nodig is om aan de regelgeving te voldoen.


Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, noemt het “twee stappen vooruit, één achteruit.” Hij noemt het geweldig dat PayPal de markt instapt, maar teleurstellend dat het de voordelen van crypto niet meeneemt.


Ook de anonieme Nederlandse analist PlanB was in eerste instantie enthousiast over het nieuws maar vervolgens teleurgesteld. Dan Held van cryptocurrency-exchange Kraken zegt dat PayPal wellicht op een later moment alsnog de bovenstaande functionaliteiten gaat toevoegen. Dat deed ook eToro, voegt Adam Back van Blockstream daaraan toe

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie