Kevin Schijven Kevin Schijven
23/11/2020 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2020 14:08

Ripple wil centrale bank cryptocurrencies op de XRP Ledger hebben, zoekt "bewezen leider"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple wil centrale bank cryptocurrencies op de XRP Ledger hebben, zoekt

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf achter de populaire XRP (XRP) cryptocurrency, hoopt dat centrale banken de Ledger van XRP gaan gebruiken voor hun zogenaamde central bank digital currencies (CBDC’s). Uit een nieuwe vacature blijkt dat Ripple hiervoor op zoek is naar een senior director of central bank engagements:

Ripple is op zoek naar een bewezen leider om onze strategie, partnerschappen en projectwerk met centrale banken over de hele wereld te leiden, met een initiële focus op het ondersteunen van hun Central Bank Digital Currency (CBDC) -initiatieven op de XRP Ledger

In deze rol bepaal en leid je de strategie van Ripple met centrale banken, bouw je relaties op met centrale bankiers over de hele wereld en leid je deze op, en zorg en beheer je partnerschappen met centrale banken om projecten te bouwen en in te zetten.

Aldus de vacature van Ripple. Volgens Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, liggen de VS ver achter andere landen als het gaat om het omarmen van blockchain-technologie en digitale valuta. In een recent interview met Fortune stelt hij dat China ver vooruit loopt en wellicht de toekomst gaat bepalen van digitale betalingen:

De VS lopen momenteel niet synchroon met andere grote economieën zoals Japan, het V.K., en Singapore, waar je één duidelijk regelgevingskader hebt dat voor een gelijk speelveld heeft gezorgd. China laat anderen achter in de race omtrent digitale valuta en blockchaintechnologieën. De pandemie heeft ertoe geleid dat de wereld niet langer papiergeld nodig heeft, en het produceren van de eerste digitale valuta van een centrale bank, iets dat China ver vooruit is op anderen, zou China de leiding kunnen geven om de toekomst van betalingen en valuta te bepalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie