Timo Bult Timo Bult
23/10/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2020 09:44

Bitcoin (BTC) en crypto-fondsen van Grayscale groeiden deze week bijzonder hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto-fondsen van Grayscale groeiden deze week met $1 miljard in waarde

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het zal je niet ontgaan zijn, een aantal positieve ontwikkelingen binnen de crypto-sector zorgden ervoor dat de bitcoin (BTC) koers flink kon stijgen. Er ontstond onder andere nieuwe vraag op de spotmarkt, maar ook institutionele beleggers lijken aan boord te willen komen van de mogelijke nieuwe bullrun. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van investeringsbedrijf Grayscale.
Grayscale biedt verschillende gereguleerde fondsen aan beleggers. Het is hierdoor een makkelijke manier voor grote beleggers om de cryptomarkt te betreden zonder echt bitcoin te hoeven bezitten. Een belegger kan namelijk aandelen kopen die elk een deel van een bitcoin of andere crypto vertegenwoordigen.
Een week geleden had het bedrijf nog $6,3 miljard “assets under management (AUM),” of activa onder beheer. Gisteravond kwam Grayscale met een nieuwe update. Op dit moment heeft het $7,3 miljard onder beheer, een toename van $1 miljard in een week tijd.


Maar dat is nog niets alles. Binnen een dag stroomde er namelijk maar liefst $300 miljoen de fondsen van Grayscale binnen. De CEO van Grayscale reageerde op dit bericht en noemde het “een coole $300 miljoen aan AUM in een dag:”


Zoals gezegd biedt Grayscale fondsen aan voor allerlei cryptocurrencies. Het fonds dat de grootste percentuele toename zag in de afgelopen 24 uur was het Litecoin (LTC) Trust-fonds. Dat groeide met 7,5%. Het Zcash (ZEC) Trust-fonds staat op de tweede plek en steeg met 6%.
Het Bitcoin Trust-fonds is inmiddels een reus geworden. Het bezit namelijk net iets meer dan $6 miljard aan activa. Dit betekent dat ongeveer 2,5% van de totale bitcoin marktkapitalisatie (alle bitcoins in omloop) in het bezit is van beleggers via Grayscale.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie