Kevin Schijven Kevin Schijven
30/04/2020 10:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2020 10:04

Bitcoin (BTC) handelsvolume stijgt naar all-time high op Binance na prijsstijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handelsvolume stijgt naar all-time high op Binance na prijsstijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat de koers van bitcoin (BTC) enorm gestegen is in de afgelopen 24 uur. De grootste cryptocurrency op de markt steeg flink, maar lijkt nu weer wat in te zakken.
De stijging betekent dat de markt sinds de crash medio maart, die door de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in het Westen werd veroorzaakt, nu weer grotendeels is hersteld.
Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, heeft gisteren en vandaag nieuwe all-time high­s (ATH) bereikt qua handelsvolume van bitcoin. Chanpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, meldt op 29 april dat zijn exchange een handelsvolume van maar liefst $11 miljard zag:
https://twitter.com/cz_binance/status/1255581820017508352

“De laatste keer dat we $11 miljard zagen, was in januari 2018, als ik het goed herinner. We hebben nieuwe records in handelaarsaantallen al een tijdje gezien, maar qua volume is vandaag een nieuw record behaald.”

Aldus CZ, die met januari 2018 verwijst naar de ATH van bitcoin, die toen een prijs van $20.000 bereikte. Kort daarna ging de koers hard onderuit en begon de zogenaamde “crypto winter.”
Op 30 april, enkele uren later, meldt CZ dat het record wederom doorbroken is. Ditmaal met een handelsvolume van zelfs $15,9 miljard:


Naar verluidt hadden een aantal andere grote exchanges, zoals Coinbase, moeite met de hoge bezoekersaantallen, meldt Anthony Pompliano:


Er wordt gespeculeerd dat de aankomende halving van bitcoin (over minder dan twee weken) een FOMO-effect creëert: investeerders vrezen dat zij de boot wellicht anders missen. Onlangs zei Joe007, een grote bitcoin whale, dat de halving echter al ingeprijsd is en dat deze investeerders “goedgelovige idioten” zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie