Bitcoin (BTC) handelsvolume stijgt naar all-time high op Binance na prijsstijging

Bitcoin (BTC) handelsvolume stijgt naar all-time high op Binance na prijsstijging

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat de koers van bitcoin (BTC) enorm gestegen is in de afgelopen 24 uur. De grootste cryptocurrency op de markt steeg flink, maar lijkt nu weer wat in te zakken.

De stijging betekent dat de markt sinds de crash medio maart, die door de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in het Westen werd veroorzaakt, nu weer grotendeels is hersteld.

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, heeft gisteren en vandaag nieuwe all-time high­s (ATH) bereikt qua handelsvolume van bitcoin. Chanpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, meldt op 29 april dat zijn exchange een handelsvolume van maar liefst $11 miljard zag:

Advertentie

“De laatste keer dat we $11 miljard zagen, was in januari 2018, als ik het goed herinner. We hebben nieuwe records in handelaarsaantallen al een tijdje gezien, maar qua volume is vandaag een nieuw record behaald.”

Aldus CZ, die met januari 2018 verwijst naar de ATH van bitcoin, die toen een prijs van $20.000 bereikte. Kort daarna ging de koers hard onderuit en begon de zogenaamde “crypto winter.”

Op 30 april, enkele uren later, meldt CZ dat het record wederom doorbroken is. Ditmaal met een handelsvolume van zelfs $15,9 miljard:

Naar verluidt hadden een aantal andere grote exchanges, zoals Coinbase, moeite met de hoge bezoekersaantallen, meldt Anthony Pompliano:

Er wordt gespeculeerd dat de aankomende halving van bitcoin (over minder dan twee weken) een FOMO-effect creëert: investeerders vrezen dat zij de boot wellicht anders missen. Onlangs zei Joe007, een grote bitcoin whale, dat de halving echter al ingeprijsd is en dat deze investeerders “goedgelovige idioten” zijn.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.161,40 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.932,10 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€15.954,00 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.993,40 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws